Menugang: voorgerechten

174 Recepten

Met een mooi voorgerecht begint je diner pas echt goed. Bekijk hier recepten waarmee je de lekkerste voorgerechten maakt die perfect aansluiten op het hoofdgerecht. Leuke en lekkere recepten zoals broccoli kroketjes, bladerdeegrolletjes, garnalencocktail, vitello tonato en meer!


Carpaccio rolletjes

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Deze carpaccio rolletjes zijn makkelijk klaar en zitten bomvol smaak door de gegrilde courgette en zongedroogde tomaatjes. Een makkelijk en feestelijk hapje.


Heldere ossenstaartsoep

Kooktijd 3 uur 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Een heldere ossenstaartsoep is een heerlijke bouillon gemaakt van ossenstaart, groenten en kruiden. Een makkelijke versie zonder te binden, waardoor deze ossenstaartbouillon lichter is dan gebruikelijk.


Faux gras (vegan)

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Een vegan versie van de bekende foie gras: makkelijk te maken met o.a. kikkererwten en champignons. Heerlijk als voorgerecht of op de borrelplank tijdens de feestdagen.


Carpaccio bonbons

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Deze carpaccio bonbons zijn een feestelijk voorgerecht tijdens kerst met een heerlijke zelfgemaakte truffeldressing. Extra lekker met hazelnoten en een koekje van Parmezaanse kaas.


Rode bieten tartaar

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Een rode bieten tartaar is een heerlijk vegetarisch voorgerecht welke het hele jaar door geserveerd kan worden. Een goed begin van een feestelijk etentje, zoals tijdens de feestdagen.


Tomatentartaar

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Deze vegetarische tomatentartaar is een heerlijk voorgerecht met de lekkerste tomaten, kappertjes en meer. Een kleurrijke twist op de klassieke steak tartaar.


Tomatensalade met burrata

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Een tomatensalade met burrata en een zelfgemaakte balsamico dressing is een heerlijke zomerse salade die het lekkerste is met zongerijpte tomaten omdat deze sappig en vol van smaak zijn.


Rode bieten salade met bramen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Een rode bieten salade met bramen, hazelnoten en een fantastische zelfgemaakte dressing is het perfecte voorgerecht of serveer als lunch salade. Een vega(n) salade bomvol smaak.


Koude komkommersoep

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Een verfrissende en verkoelende koude komkommersoep die ideaal is tijdens een warme zomerdag. Een makkelijke en snelle zomerse soep die in een handomdraai klaar is.


Zalmbonbons met garnalen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Deze zalmbonbons met garnalen zijn heerlijk als voorgerecht tijdens een etentje of de feestdagen. Heerlijk fris en romig door de roomkaas en limoen, een top combinatie met de vette zalm.


Tomaten carpaccio met rode biet

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Een tomaten carpaccio met rode biet is het perfecte voorgerecht tijdens warme dagen. Deze heerlijke salade met krokante kikkererwten is behalve vegetarisch ook nog eens vegan.


Rookvlees salade in een glaasje

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Deze rookvlees salade in een glaasje is een simpel en snel hapje voor tijdens een feestje of als amuse voor het diner. Maak indruk door een klein leuk glaasje te kiezen.


Bladerdeeg sterren

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Bladerdeeg sterren zijn leuk als makkelijk hapje, maar ze zijn ook lekker voor bij de soep of salade. 2 soorten hartige bladerdeeg sterretjes die je kerstdiner nog feestelijker maken.


Gravad lax

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Klassieke gravad lax maken is heel makkelijk, je moet wel even geduld hebben voor deze gemarineerde zalm. Een heerlijk en feestelijk gravad lax voorgerecht, met o.a. dille en citroen.


Franse borrelplank

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Een Franse borrelplank maken is niet moeilijk. Super feestelijk voor de feestdagen om met z'n allen van te genieten en extra lekker met gesmolten camembert om te dippen.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere broccoli kroketjes ? Deze kleine broccoli kroketjes met een heerlijk krokant jasje van sesam zijn een ideaal vegetarisch hapje tijdens een feestje of borrel. Extra lekker met zelfgemaakte kaasdip.

Ingrediënten


  • 75 gram broccoli
  • 200 gram kruimige aardappelen
  • 2 eetlepels fijn geraspte grana padano
  • 1 kleine eidooier
  • handje paneermeel
  • peper en zout naar smaak
  • ongeveer 2 eetlepels bloem
  • 1 ei
  • ongeveer 6 eetlepels sesamzaadjes

Ingrediënten kaasdip

  • ongeveer 50 gram zachte kaas op kamertemperatuur
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • peper en zout naar smaak
  • verse bieslook

Bereiding

(7)
1
Was de kruimige aardappelen en kook deze in de schil voor ongeveer 20 minuten. De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de aardappelen. 
2
Maak ondertussen een kaasdip door de zachte kaas te mengen met crème fraîche, peper, zout en fijngesneden bieslook. Welke kaas je hiervoor gebruikt kan verschillen, je kunt zelfs brie gebruiken zonder de korst. 
3
Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes. Haal de aardappelen uit het water zodra deze volledig gaar zijn en breng het water opnieuw aan de kook. 
4
Kook de broccoli tot deze volledig gaar is, giet deze dan af en pureer de broccoli met een staafmixer. Je kunt de broccoli eventueel ook fijn prakken met een vork. 

Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.