Ohmydish.nl


Wat is sauteren?

Sauteren is een kooktechniek, wat is sauteren en wanneer doe je dit?



Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen


Het sauteren ofwel bakken in een koekenpan is een kooktechniek dat veel weg heeft van roerbakken. De ingrediënten worden in weinig olie op hoge temperatuur verhit. Het doel van sauteren is om een product te krijgen dat precies goed gaar is aan de buitenkant, meestal met een krokante korst en een typische geroosterde smaak.

Bij het sauteren gebruik je de deksel van de pan niet, om condensvorming te voorkomen. Sauteren is een korte bereidingstechniek.


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/wat-is-sauteren


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
Wat is een ruban?
Volgend blog →
Hondsroos

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!