Wat is sauteren?

Sauteren is een kooktechniek, wat is sauteren en wanneer doe je dit?

Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

Het sauteren ofwel bakken in een koekenpan is een kooktechniek dat veel weg heeft van roerbakken. De ingrediënten worden in weinig olie op hoge temperatuur verhit. Het doel van sauteren is om een product te krijgen dat precies goed gaar is aan de buitenkant, meestal met een krokante korst en een typische geroosterde smaak.

Bij het sauteren gebruik je de deksel van de pan niet, om condensvorming te voorkomen. Sauteren is een korte bereidingstechniek.


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/wat-is-sauteren


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
Wat is een ruban?

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.