Recepten uit de Indiase keuken
Deze kip tandoori zonder pakje is afgeleid van een bekend wereldgerecht en geen echte Indiase tandoori, maar dat maakt deze kruidige curry niet minder lekker!
Een citroen chutney heeft even tijd nodig om op smaak te komen, maar dat is het helemaal waard voor de citroenliefhebber. De overige papadum dips zijn wel snel klaar en zijn net zo lekker!
Lachha paratha is een heerlijk Indiaas platbrood, lachha betekent vouwen of plooien en dat maakt dit brood zo knapperig. Te maken met weinig ingrediënten, een heerlijk brood zonder gist.
Zelf chai tea maken is niet moeilijk, deze masala chai is heerlijk kruidig en vol van smaak. Neem als basis een goede zwarte thee, samen met (haver)melk en specerijen de perfecte thee om bij op te warmen.
De romigheid in de dal makhani komt niet door het toevoegen van extra room of boter, maar door het langzaam garen van de linzen. Deze romige zwarte linzendahl is echt super zacht en smaakvol.
Aloo gobi is een simpel en populair Indiaas gerecht. Deze aardappel-bloemkoolcurry is vegetarisch en zelfs veganistisch. Heerlijk kruidig en vrij mild van smaak, een ware smaakexplosie.
Deze Indiase gefrituurde kip zit bomvol smaak. Het lijkt een pittig gerecht, maar deze kip is vrij mild. Kippendijen in een heerlijke marinade met een aparte naam: chicken 65.
Serradura is een ontzettend makkelijk toetje uit Portugal met maar 5 ingrediënten. Een heerlijk toetje in een glaasje met room, koekjes en chocolade.
Deze pittige garnalen zijn razend populair in India en worden behalve tawa kolambi ook wel kolambi masala genoemd. Kruidige garnalen uit de wok met een heerlijke marinade.
Deze Indiase tomaten-kokossoep is extra hartig door het gebruik van kruiden, verse tomaten, kokos en meer. Heerlijk tijdens de lunch of als voorafje tijdens een Indiase avond.
Er zijn verschillende manieren om barfi te maken. Deze barfi is gemaakt zonder melk, waardoor deze lactosevrij is en extra lekker is door de pure kokos smaak.
Een vegetarische eiercurry met kokos, tomaten en veel kruiden staat binnen 40 minuten op tafel. Een heerlijke curry zonder kokosmelk, een keer totaal niet anders dan je zou verwachten.
Deze kokosrijst is geïnspireerd door het Indiase gerecht 'thenga choru', maar dan met enkel makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Een heerlijk bijgerecht bij curry's.
Er zijn verschillende manieren om raita te maken, in India heeft deze saus verschillende ingrediënten. In het Noorden voegen ze bijv. ook nog tomaat toe aan de komkommer raita.
Deze mango lassi is ijskoud het allerlekkerste tijdens een warme dag. Zoete mango met frisse yoghurt en de warme smaak van kardemom is de perfecte combinatie!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.