Recepten uit de Indiase keuken
Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Chicken 65 - Indiase gefrituurde kip uitgekozen. Deze Indiase gefrituurde kip zit bomvol smaak. Het lijkt een pittig gerecht, maar deze kip is vrij mild. Kippendijen in een heerlijke marinade met een aparte naam: chicken 65. Volledig recept bekijken
Dit recept voor Indiase gefrituurde kip (chicken 65) komt uit het boek ‘de Bijbel van de Indiase keuken’ van Paulami Joshi.
Pel 3 knoflooktenen en schil 3 cm gember. Pureer de gember en knoflook tot een gladde pasta, voeg eventueel een beetje olie toe om de pasta gladder te maken.
Zorg ervoor dat de kipdijfilets zonder vel zijn en snijd de kip in stukjes. Meng de kip samen met de gember-knoflookpasta, 4 eetlepels Griekse yoghurt,1 theelepel zwarte peper, 2 theelepel komijn, 4 theelepel Kashmiri chili en 2 theelepels zout.
Meng goed zodat alle kip bedekt is met de marinade en laat minimaal een half uur marineren.
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.