Keuken: indiaas

47 Recepten

Recepten uit de Indiase keuken


Mango chutney

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Een heerlijke mango chutney met maar 5 ingrediënten die bomvol smaak zit. Een heerlijk licht zoete mango chutney met een beetje pit die niet mag ontbreken bij je volgende Indiase maaltijd.


Poriyal - Indiase gebakken groenten

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Deze Indiase gebakken groenten zitten bomvol smaak en veel kruiden zoals mosterdzaadjes en komijn. Poriyal is een Indiaas bijgerecht met kokos en extra lekker met rijst en naanbrood.


Knoflook naanbrood

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Dit luchtige knoflook naanbrood is heerlijk bij al je favoriete curry's. Weinig moeite met een groots effect, bomvol smaak door de knoflook en kruiden.


Palak paneer

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Palak paneer is een heerlijke spinazie curry met gebakken paneer. Een kruidige Indiase klassieker die soms ook wel saag paneer wordt genoemd. Extra lekker met rijst en naan.


Zelf paneer maken

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Paneer is een Indiase kaas die vooral bekend is van de prachtig groene palak paneer. Zelf paneer maken is niet moeilijk, je moet alleen wel even geduld hebben.


Kip tandoori zonder pakje

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (20)

Deze kip tandoori zonder pakje is afgeleid van een bekend wereldgerecht en geen echte Indiase tandoori, maar dat maakt deze kruidige curry niet minder lekker!


Papadum dips

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Een citroen chutney heeft even tijd nodig om op smaak te komen, maar dat is het helemaal waard voor de citroenliefhebber. De overige papadum dips zijn wel snel klaar en zijn net zo lekker!


Lachha paratha

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Lachha paratha is een heerlijk Indiaas platbrood, lachha betekent vouwen of plooien en dat maakt dit brood zo knapperig. Te maken met weinig ingrediënten, een heerlijk brood zonder gist.


Zelf chai tea maken

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Zelf chai tea maken is niet moeilijk, deze masala chai is heerlijk kruidig en vol van smaak. Neem als basis een goede zwarte thee, samen met (haver)melk en specerijen de perfecte thee om bij op te warmen.


Dal makhani

Kooktijd 2 uur Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

De romigheid in de dal makhani komt niet door het toevoegen van extra room of boter, maar door het langzaam garen van de linzen. Deze romige zwarte linzendahl is echt super zacht en smaakvol.


Aloo gobi - Aardappel-bloemkoolcurry

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Aloo gobi is een simpel en populair Indiaas gerecht. Deze aardappel-bloemkoolcurry is vegetarisch en zelfs veganistisch. Heerlijk kruidig en vrij mild van smaak, een ware smaakexplosie.


Chicken 65 - Indiase gefrituurde kip

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Deze Indiase gefrituurde kip zit bomvol smaak. Het lijkt een pittig gerecht, maar deze kip is vrij mild. Kippendijen in een heerlijke marinade met een aparte naam: chicken 65.


Serradura - zaagselpudding

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Serradura is een ontzettend makkelijk toetje uit Portugal met maar 5 ingrediënten. Een heerlijk toetje in een glaasje met room, koekjes en chocolade.


Tawa kolambi - Pittige garnalen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Deze pittige garnalen zijn razend populair in India en worden behalve tawa kolambi ook wel kolambi masala genoemd. Kruidige garnalen uit de wok met een heerlijke marinade.


Indiase tomaten-kokossoep

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Deze Indiase tomaten-kokossoep is extra hartig door het gebruik van kruiden, verse tomaten, kokos en meer. Heerlijk tijdens de lunch of als voorafje tijdens een Indiase avond.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere chicken 65 - indiase gefrituurde kip ? Deze Indiase gefrituurde kip zit bomvol smaak. Het lijkt een pittig gerecht, maar deze kip is vrij mild. Kippendijen in een heerlijke marinade met een aparte naam: chicken 65.

Ingrediënten


  • 500 gram kipdijfilets
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 3 cm verse gember
  • 7 knoflooktenen
  • 3 theelepels gemalen zwarte peper
  • 2 theelepels gemalen komijnzaad
  • 4 theelepels Kashmiri chilipoeder
  • 2 theelepels zout
  • 4 eetlepels rijstmeel
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 groene rawit pepertjes
  • 15 kerrieblaadjes
  • 2 eetlepels citroensap
  • olie om te frituren

Bereiding

(8)
1
Dit recept voor Indiase gefrituurde kip (chicken 65) komt uit het boek ‘de Bijbel van de Indiase keuken’ van Paulami Joshi.
2
Pel 3 knoflooktenen en schil 3 cm gember. Pureer de gember en knoflook tot een gladde pasta, voeg eventueel een beetje olie toe om de pasta gladder te maken.
3
Zorg ervoor dat de kipdijfilets zonder vel zijn en snijd de kip in stukjes. Meng de kip samen met de gember-knoflookpasta, 4 eetlepels Griekse yoghurt,1 theelepel zwarte peper, 2 theelepel komijn, 4 theelepel Kashmiri chili en 2 theelepels zout.
4
Meng goed zodat alle kip bedekt is met de marinade en laat minimaal een half uur marineren.

Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.