Deze cajunkruiden kunnen heel makkelijk en snel zelf samengesteld worden met enkel gemalen kruiden. Dan heb je niet eens een vijzel nodig!
Cajunkruiden kun je kant-en-klaar kopen, maar waarschijnlijk heb je veel van de ingrediënten al in je kruidenkastje staan. Al deze kruiden zijn te koop bij de meeste supermarkten. Je kunt ervoor kiezen om alles al gemalen te kopen, maar je kunt ze ook zelf malen met behulp van een vijzel.
Zelf cajunkruiden maken ingrediënten
Om je eigen cajunkruiden te maken hoef je alleen maar alle genoemde ingrediënten en hoeveelheden in een kom toe te voegen. Meng alles goed samen met behulp van een vork, totdat het resultaat er hetzelfde uit zoals op de foto's.
Cajun kruiden kun je gebruiken voor veel heerlijke gerechten. Makkelijk zelf te maken en het houdt zich heel lang goed in een afgesloten (weck) pot.
Waar kun je cajun kruiden voor gebruiken?
Cajun kruiden worden veel gebruik in de Zuid Amerikaanse keuken, meestal op ingrediënten zoals biefstuk, kip en vis. Je kunt de kruiden ook gebruiken in sauzen, soepen en om salades mee op smaak te brengen.
Wat zit er in cajun kruiden?
Over het algemeen genomen bestaat een cajun kruidenmix uit cayennepeper, peper, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder maar ook gedroogde oregano en basilicum.
Hoe bewaar ik de cajun kruidenmix?
In een afgesloten weckpot, potje met deksel of een goed afgesloten diepvrieszak kun je de kruiden het beste bewaren. Zo worden de kruiden niet vochtig en blijven ze lang goed.
Hoe lang kan ik de cajun kruidenmix bewaren?
Je kunt de kruidenmix tenminste 1 jaar lang bewaren, mits je deze na gebruik steeds goed afsluit.
Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/zelf-cajunkruiden-maken
Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.