Ohmydish.nl


Zelf gehaktkruiden maken

Zelf gehaktkruiden maken is super makkelijk en veel lekkerder dan kant-en-klaar kruidenmixen. Met o.a. kruidnagel en nootmuskaat voor extra pit.



Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen


Zelf kruidenmixen maken is ontzettend makkelijk, als je enkel gemalen kruiden gebruikt is het zelfs nóg makkelijker. Je kunt de kruiden naar smaak variëren en langdurig bewaren in een gesloten potje om altijd de lekkerste gehaktkruiden binnen handbereik te hebben.

  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels nootmuskaat
  • 2 theelepels witte peper
  • 1 theelepel paprika poeder
  • 1 theelepel uipoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1 theelepel mosterdzaad
Als je van sommige kruiden alleen de hele variant in je kruidenkast hebt staan, kun je deze zelf malen met een vijzel of koffiemolen. Meng alle gemalen kruiden samen en bewaar in een gesloten potje. Je kunt met deze kruiden bijvoorbeeld heel makkelijk zelf slavinken maken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/zelf-gehaktkruiden-maken


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Volgend blog →
Wat is yuzu?

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten.