Ohmydish.nl


Zelf gehaktkruiden maken

Zelf gehaktkruiden maken is super makkelijk en veel lekkerder dan kant-en-klaar kruidenmixen. Met o.a. kruidnagel en nootmuskaat voor extra pit.

Zelf gehaktkruiden maken

Blog printen Bekijk reacties (0)


Zelf kruidenmixen maken is ontzettend makkelijk, als je enkel gemalen kruiden gebruikt is het zelfs nĆ³g makkelijker. Je kunt de kruiden naar smaak variĆ«ren en langdurig bewaren in een gesloten potje om altijd de lekkerste gehaktkruiden binnen handbereik te hebben.

  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels nootmuskaat
  • 2 theelepels witte peper
  • 1 theelepel paprika poeder
  • 1 theelepel uipoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1 theelepel mosterdzaad
Als je van sommige kruiden alleen de hele variant in je kruidenkast hebt staan, kun je deze zelf malen met een vijzel of koffiemolen. Meng alle gemalen kruiden samen en bewaar in een gesloten potje. Je kunt met deze kruiden bijvoorbeeld heel makkelijk zelf slavinken maken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/zelf-gehaktkruiden-maken


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!



Volgend blog →
Wat is yuzu?

Winter recepten

Kook een heerlijkeĀ winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.