Zelf gehaktkruiden maken

Zelf gehaktkruiden maken is super makkelijk en veel lekkerder dan kant-en-klaar kruidenmixen. Met o.a. kruidnagel en nootmuskaat voor extra pit.

Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

Zelf kruidenmixen maken is ontzettend makkelijk, als je enkel gemalen kruiden gebruikt is het zelfs nóg makkelijker. Je kunt de kruiden naar smaak variëren en langdurig bewaren in een gesloten potje om altijd de lekkerste gehaktkruiden binnen handbereik te hebben.

  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels nootmuskaat
  • 2 theelepels witte peper
  • 1 theelepel paprika poeder
  • 1 theelepel uipoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1 theelepel mosterdzaad
Als je van sommige kruiden alleen de hele variant in je kruidenkast hebt staan, kun je deze zelf malen met een vijzel of koffiemolen. Meng alle gemalen kruiden samen en bewaar in een gesloten potje. Je kunt met deze kruiden bijvoorbeeld heel makkelijk zelf slavinken maken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/zelf-gehaktkruiden-maken


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!



Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!