Hoe maak ik banketbakkersroom

Zelf banketbakkersroom maken is super makkelijk en zó lekker! Met maar een paar ingrediënten maak jij dit zelf voor al je zoete baksels en desserts.

Wat vind jij van dit blog?
3 stemmen

Banketbakkersroom wordt vaak kant-en-klaar gekocht, waarschijnlijk omdat je nog niet weet dat het zo makkelijk en zó veel lekkerder is om het zelf te maken! Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en is bijna evenveel werk als custard poeder verwarmen met melk. 

Het is het ideale recept als je weer eens eidooiers over hebt, want iedereen maakt ooit wel eens een recept waarvoor enkel eiwit nodig is. Zoals bijvoorbeeld in dit recept voor pavlova.

Ingrediënten

  • 4 eidooiers
  • 750 ml melk
  • 60 gram bloem
  • 1/2 vanillestokje
  • 75 gram suiker
Banketbakkersroom ingrediënten
Banketbakkersroom ingrediënten

Haal het merg uit het vanillestokje en voeg deze samen met het halve vanillestokje toe aan de melk. Verwarm de melk in een middelgrote pan. 

Meng ondertussen de eidooiers met de suiker, meng dit glad met een garde zodat er geen klontjes in zitten. Voeg de bloem toe en meng opnieuw glad. Verwijder het vanillestokje en voeg een beetje van de warme melk toe aan de eidooiers. Meng dit gelijk weer glad met de garde en voeg dit dan toe aan de rest van de melk. 

Blijf goed roeren met de garde zodat er geen klontjes ontstaan en het niet kan aanbranden. Zet het vuur laag en laat het nog enkele minuten zachtjes koken terwijl je roert. Je zult zien dat het mengsel snel dikker zal worden. Schenk het dan in een kom of schaal en leg een stuk huishoudfolie bovenop de pudding om te voorkomen dat er een vel op komt. 

Hoe maak ik banketbakkersroom
Hoe maak ik banketbakkersroom

Laat de banketbakkersroom volledig afkoelen, dan zal hij er zo dik uitzien als op de foto's. Gebruik deze heerlijke pudding als vulling voor desserts, baksels of gewoon zo met een beetje slagroom! Je kunt de banketbakkersroom natuurlijk ook warm serveren.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/hoe-maak-ik-banketbakkersroom


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.