Japans

26 Recepten

Recepten uit de Japanse keuken

Katsudon

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Katsudon is een kom rijst met uien, ei en een krokante Japanse schnitzel. Heerlijk Japans comfort food, de ideale doordeweekse maaltijd.


Beef tataki

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Een heerlijke beef tataki is een biefstuk op Japanse wijze. Heerlijk mals en sappig vlees op een knapperige salade, het perfecte voorgerecht. Met smaken die precies in balans zijn.


Furikake

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Furikake mix is een hartig strooisel uit Japan dat je een keer wilt proberen om je gerechten extra smaak te geven. Lekker met extra veel sesamzaadjes. Wat is furikake en wat doe je ermee?


Kip teriyaki

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Een stukje kip is altijd goed met een heerlijke en simpele teriyaki saus die je in een handomdraai hebt gemaakt. Kip teriyaki maken is niet moeilijk en extra lekker met knapperige groenten en rijst.


Gebakken Nagaimo (Japanse berg yam)

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Nagaimo is bekend van de Japanse pannenkoek, ofwel okonomiyaki. Deze simpele gebakken Nagaimo is een bijgerecht dat te zien was in Midnight Diner (Netflix).


Okonomiyaki (Japanse hartige pannenkoek)

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Okonomiyaki is een hartige en vullende pannenkoek gemaakt met onder andere witte kool, bacon, sushi gember, bonito vlokken en kewpie mayonaise!


Okonomiyaki saus

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Met dit hele simpele recept maak je zelf de lekkerste okonomiyaki saus! Deze saus gebruik je samen met Kewpie mayonaise om een lekkere Japanse pannenkoek te maken.


Zalm teriyaki met noedels

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (29)

Deze zalm teriyaki met noedels en groenten is een ideale doordeweekse maaltijd. Een heerlijke teriyaki saus, verse groenten en zalm uit de oven.


Iced matcha latte

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Deze frisse iced matcha latte, ofwel groene thee latte, is extra romig door het toevoegen van vanille roomijs. Een ware traktatie tijdens een warme dag.


Tonijn tataki

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Een tonijn tataki is een makkelijk voorgerecht. Tataki is een Japanse manier van bereiden. Dat wil je een keer proberen, dat zo simpel zó lekker kan zijn!


Yaki Udon

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (32)

Een Japanse klassieker met heerlijke dikke Udon noedels, een simpel sausje, biefstuk en groenten. Deze Yaki Udon is een perfecte snelle doordeweekse maaltijd.


Tonkatsu (Japanse Schnitzel)

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (25)

Tonkatsu is 1 van de meest populaire Japanse recepten in het Westen. Het is een met Japans broodkruim gepaneerde schnitzel en wordt geserveerd met tonkatsu saus en groene kool.


Gyoza met gehakt

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Gyoza lijkt misschien moeilijk om te maken, maar dat valt reuze mee. Gyoza met gehakt is extra lekker door de krokante onderkant, dat maakt deze Japanse dumplings zo smaakvol.


Zelf dumpling (gyoza) vellen maken

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (55)

Zelf dumpling vellen maken is veel makkelijker dan je zou denken. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig, dat zó simpel zó lekker kan zijn!


Tonkatsu saus

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (38)

Een tonkatsu saus kun je kant-en-klaar kopen bij de meeste toko's, maar deze saus is super makkelijk om zelf te maken. Een smaakvolle Japanse saus.



Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.