Wat is een gastrique?
😍 1Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Wat is een gastrique?

Een gastrique wordt gebruikt als basis voor sauzen, maar wat is het eigenlijk?

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 01-12-2016.

Bijgewerkt op: 29-07-2023

Met het maken van een gastrique wordt een ingekookte (reductie) vloeistof bedoeld op basis van azijn (of witte wijn), peperkorrels en eventueel een laurierblad en gehakte sjalotjes. Een gastrique dient als basis voor sauzen zoals een béarnaisesaus. Je hebt een gastrique nodig om een saus op basis van eidooiers te maken, je hebt namelijk vocht nodig om de eierdooiers mee op te kloppen. Een gastrique heeft zeer geconcentreerde smaken.
Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.

Wat vind je van deze blog?

1 waardering
😍
1
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Wat is een gastrique?"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.