Ohmydish.nl


Wat is een gastrique?

Een gastrique wordt gebruikt als basis voor sauzen, maar wat is het eigenlijk?



Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen


Met het maken van een gastrique wordt een ingekookte (reductie) vloeistof bedoeld op basis van azijn (of witte wijn), peperkorrels en eventueel een laurierblad en gehakte sjalotjes.

Een gastrique dient als basis voor sauzen zoals een béarnaisesaus. Je hebt een gastrique nodig om een saus op basis van eidooiers te maken, je hebt namelijk vocht nodig om de eierdooiers mee op te kloppen. Een gastrique heeft zeer geconcentreerde smaken.


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/wat-is-een-gastrique


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
Waterdrieblad
Volgend blog →
Absint, alsem

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!