Ohmydish.nl


Wat is passata?

Passata is heel makkelijk om zelf te maken en je kunt deze gebruiken als basis voor vele soorten sauzen, soepen en zelfs pizza.Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen


Passata is een simpele saus gemaakt van alleen maar rijpe tomaten. Passata gebruik je als basis voor bijvoorbeeld pizza en pastasauzen, maar je kunt het ook als basis gebruiken voor soep. Zelf passata maken is kinderlijk eenvoudig.

Je hebt rijpe tomaten en iets om de tomaten mee te pureren nodig. Snijd de tomaten in stukken en kook deze tot een prutje, je kunt hier eventueel ook nog smaakmakers aan toevoegen. Pureer  met behulp van een blender of staafmixer tot een gladde saus.

Je kunt eventueel in plaats van verse tomaten ook tomaten uit blik gebruiken. Weet je nog niet wat je met je passata wil gaan maken? Bekijk dan hier onze recepten met passata.

TIP: Een andere benaming voor passata is "gezeefde tomaten". Bekijk hier het complete recept om zelf passata te maken


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.

Wat is passata?: veelgestelde vragen

Zijn passata en tomatenpuree hetzelfde?

Tomatenpuree is de gekookte en gedroogde versie van passata. Tomatenpuree is veel geconcentreerder en niet vloeibaar, passata is veel vloeibaarder. Een passata wordt vaak gebruikt als basis voor een pastasaus, er zijn passata's te koop die al kruiden bevatten.

Kan ik passata als saus voor op een pizza gebruiken?

Met passata maak je heel snel een lekkere simpele pizzasaus, je kunt eventueel extra gedroogde kruiden zoals oregano, tijm en rozemarijn.

Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/wat-is-passata


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
Wat is monteren?

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!