Wat is monteren?
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Wat is monteren?

Wat is monteren, hoe moet je een saus monteren en waarom?

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 01-05-2017.

Bijgewerkt op: 26-05-2017

De techniek om een saus binding te geven, en zal de volgende eigenschappen hebben gekregen:
  • Saus is vol en romig van smaak
  • Saus heeft een zachte structuur
  • Saus heeft een mooie glans gekregen
  • Saus is dikker geworden
Over het algemeen wordt er gebruik gemaakt van roomboter, voor een mooie en volle smaak. Hoe moet je een saus monteren? Een saus monteren is vrij eenvoudig, gebruik een warmte saus en een aantal klontjes roomboter. Gebruik hiervoor koude boter, direct uit de koeling. Snijd deze vrij klein en roer de boter door de saus heen. Verwarm de saus niet meer echt, om schiften te voorkomen. Roer zoveel roomboter door te saus, totdat deze de gewenste dikte heeft gekregen. Serveer direct en verwarm de saus naderhand niet nogmaals, dan gaat het effect namelijk verloren. Waarom zou je een saus monteren? Het beste is om een saus te monteren als deze warm is. Een voordeel van een dikkere saus is dat deze beter op het bord blijft liggen en niet slap is. Het voegt toe aan de ervaring van de maaltijd.
Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.

Wat vind je van deze blog?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Wat is monteren?"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.