Wat is monteren?

Wat is monteren, hoe moet je een saus monteren en waarom?

De techniek om een saus binding te geven, en zal de volgende eigenschappen hebben gekregen:

  • Saus is vol en romig van smaak
  • Saus heeft een zachte structuur
  • Saus heeft een mooie glans gekregen
  • Saus is dikker geworden
Over het algemeen wordt er gebruik gemaakt van roomboter, voor een mooie en volle smaak.

Hoe moet je een saus monteren?

Een saus monteren is vrij eenvoudig, gebruik een warmte saus en een aantal klontjes roomboter. Gebruik hiervoor koude boter, direct uit de koeling. Snijd deze vrij klein en roer de boter door de saus heen. Verwarm de saus niet meer echt, om schiften te voorkomen. Roer zoveel roomboter door te saus, totdat deze de gewenste dikte heeft gekregen. Serveer direct en verwarm de saus naderhand niet nogmaals, dan gaat het effect namelijk verloren.

Waarom zou je een saus monteren?

Het beste is om een saus te monteren als deze warm is. Een voordeel van een dikkere saus is dat deze beter op het bord blijft liggen en niet slap is. Het voegt toe aan de ervaring van de maaltijd.


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/wat-is-monteren


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen
← Vorig blog
Zelf karamel maken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.