Tex-mex recepten, van wraps, taco's, nacho's tot burrito bowls

Tex-mex recepten, van wraps, taco's, nacho's tot burrito bowls

Ontdek de lekkerste Tex-mex recepten uit de Texaanse en Mexicaanse keuken. Van zelfgemaakte nacho's, taco's, burrito bowls tot enchilada's.

Tex-mex recepten zijn super makkelijk om te maken, klaar in een handomdraai en van jong tot oud favoriet. Zet heerlijke doordeweekse gerechten op tafel met deze makkelijk te volgen recepten.

Toon filters

Wat is tex-mex?

Tex-mex (of simpelweg Tex Mex) is de benaming voor de Texaanse (Texas, Amerika) en Mexicaanse (Mexico) keuken. Het is een mix van twee continenten. Mexico is het land dat aan de Verenigde Staten grenst, met name de staat Texas.

Door immigratie is er een mengelmoes van beide keukens ontstaan. Zo bestaat de Mexicaanse keuken vooral uit gerechten met onder andere mais, avocado's, bonen en tomaten. De Texaanse invloed is dat deze gerechten bijvoorbeeld gefrituurd worden, met extra toppings zoals kaas en saus.

Rond 1920 gebruikte men de term “tex-mex” om de Tejanos (Mexicaanse inwoners van Texas) te omschrijven. Pas later wordt de term “tex-mex” hoofdzakelijk gebruikt om aan te duiden dat het gaat om de combinatie tussen de Mexicaanse en Texaanse keuken.

Wat zit er in Tex-mex kruiden?

De basis van de meeste tex-mex kruidenmixen zijn paprikapoeder, chilipoeder, ui- en knoflookpoeder, oregano, nootmuskaat, gember en witte peper.

Is Tex-mex pittig?

Het ligt helemaal aan het soort recept dat je wil gaan koken. Er zijn pittige gerechten in de Tex-mex keuken maar ook hele milde. Je kunt altijd zelf bepalen hoeveel pepers of chili je in gerechten doet.

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Huevos rancheros uitgekozen. Huevos rancheros (ranch-stijl eieren) is een populair ontbijt in Mexico. Spiegeleieren op een gefrituurde tortilla met een tomatensalsa, kaas en avocado. Volledig recept bekijken

Huevos rancheros
😍 14Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Huevos rancheros

20 minuten
2 personen

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Snijd een halve ui en 1 teentje knoflook fijn. Was 3 tomaten en snijd deze doormidden. Verwijder het kroontje uit de tomaat en snijd in redelijk kleine stukjes, dit hoeft niet heel precies.

Was ook de groene pepers en snijd deze in fijne stukjes. Je kunt ervoor kiezen om de zaadlijsten te laten zitten, afhankelijk hoe pittig je het gerecht wil maken.

Laat de kidneybonen uitlekken in de zeef en was deze schoon met water.

Verhit een bakpan met een laag zonnebloemolie (of een andere neutrale olie) en wacht totdat de olie heet geworden is. Je kunt met een stukje keukenpapier testen of de olie heet genoeg geworden is.

Komen er bubbeltjes van het stukje keukenpapier af? Dan is de olie heet genoeg. Voeg dan 1 voor 1 een maïs tortilla toe aan de pan met hete olie. Gebruik een vleestang om de tortilla's om te draaien.

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.