Recepten uit de Chinese keuken

Recepten uit de Chinese keuken

Recepten uit de Chinese keuken

Toon filters

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Zelf loempia's maken uitgekozen. Goedkoop en makkelijk recept om zelf loempia's te maken. Gevuld met gehakt, wortelen en meer. Klaar in een half uur tijd, recept voor 20 loempia's. Volledig recept bekijken

Zelf loempia's maken
😍 31Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zelf loempia's maken

30 minuten
10 personen

Ingrediënten

10 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Snijd de lente uitjes in dunne ringen. Schil en rasp de wortelen en verse gember. Verhit wat olijfolie in een grote bakpan en bak daarin het gemengd gehakt goudbruin. Voeg de geraspte wortel toe en bak een aantal minuten mee.

Voeg de gesneden lente ui en geraspte gember toe. Breng op smaak met peper, zout, sojasaus, sambal en Worcestershiresaus. Vul een kom met de glasnoedels en giet er kokend water overheen. Dek de kom af met huishoudfolie.

De glasnoedels zullen na een aantal minuten transparant en zacht geworden zijn. Spoel de glasnoedels af met koud water en giet af. Voeg de glasnoedels toe aan het gemengd gehaktmengsel en laat geheel afkoelen. 

Je kunt beginnen met het rollen van de loempia's zodra de vulling afgekoeld is. Leg een loempiavel op het werkblad, met 1 hoek naar boven wijzend. Plaats wat van de vulling bovenop de loempiavel en vouw deze dan naar binnen.

Gebruik wat water op de randen om alles op zijn plek te houden. Herhaal totdat alle loempiavellen gebruikt zijn. Giet zonnebloemolie in een braadpan of pan met dikke bodem en verhit tot een temperatuur van 180 graden celsius.

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.