Keuken: chinees

24 Recepten

Recepten uit de Chinese keuken


Tjap tjoy met kip

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Deze tjap tjoy met kip is een heerlijke doordeweekse maaltijd die makkelijk en snel te maken. Boordevol verse knapperige groenten en een snelle zelfgemaakte saus.


Szechuan woksaus

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (25)

Een Szechuan saus is een smaakvolle woksaus die niet zo pittig is als de naam zou doen vermoeden. Szechuan peper is namelijk geen peper maar de schil van een citrusvrucht.


Siu Mai - Dim Sum

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Siu Mai worden ook wel varkenspasteitjes genoemd, ze worden namelijk meestal gevuld met varkensgehakt. Deze gestoomde dim sum zijn makkelijk en snel te maken.


Koe loe kai

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (47)

Een populair Chinees gerecht is koe loe kai, ofwel gefrituurde kip met een deegjasje geserveerd met paprika en een zoetzure saus.


Panang curry

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (40)

Een Panang curry is een Thaise milde curry met veel kokos en limoen. Snel klaar en daarom een perfecte doordeweekse maaltijd.


Mapo tofu

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Deze mapo tofu is een echte klassieker uit de Sichuanese keuken (Chinese provincie). Een pittige saus met heerlijke tofu en gehakt.


Koe loe yuk

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (51)

Heerlijk varkensvlees in een krokant jasje met zoetzure saus en paprika, ofwel koe loe yuk. Een favoriet bij de Chinees die makkelijk zelf te maken is.


Chinese kippensoep

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (54)

Deze Chinese kippensoep is goed gevuld met onder andere gefrituurde glasnoedels, in dunne reepjes gesneden omelet en knapperige taugé.


Shanghai noedels

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (48)

Shanghai noedels is een makkelijke doordeweekse maaltijd met varkensvlees, groenten, een simpele saus en udon noedels. Dat simpel heerlijk kan zijn, bewijst dit gerecht!


Dumplings met garnalen

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Vrij simpel maak je zelf dumplings met een vulling van garnalen en gehakt. Gestoomd op koolbladeren en geserveerd met een heerlijke soja en sesamolie dipsaus.


Zelf dumpling (gyoza) vellen maken

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (89)

Zelf dumpling vellen maken is veel makkelijker dan je zou denken. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig, dat zó simpel zó lekker kan zijn!


Loempia's met ham en kip

Kooktijd 1 uur Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (48)

Zelfgemaakte loempia's met ham en kip zijn zo ontzettend lekker. Met een vulling met verschillende soorten groenten, incl. recept voor loempiavellen.


Loempiavellen zelf maken

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (203)

Zelfgemaakte loempiavellen zijn heerlijk en ook erg handig als je geen kant-en-klare vellen in jouw buurt kunt kopen. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig.


Citroenkip uit de wok

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Gewokte citroenkip is mals, zacht en heeft een heerlijk zuurtje! Serveer met rijst, salade of gestoomde groenten. Klaar in een half uur tijd!


Tangcu Liji (zoetzure varkensreepjes)

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (18)

Deze zoetzure varkensreepjes ken je wellicht van bij de Chinees. Zeer makkelijk zelf te maken, om je vingers bij af te likken! Recept voor 4 personen.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere zelf loempia's maken ? Goedkoop en makkelijk recept om zelf loempia's te maken. Gevuld met gehakt, wortelen en meer. Klaar in een half uur tijd, recept voor 20 loempia's.

Categorie Lunch Kooktijd 30 minuten Aantal personen 10 personen

Zelf loempia's maken

Ingrediënten


  • 20 loempiavellen
  • 500 gram gemengd gehakt
  • Olijfolie
  • 2 cm verse gember
  • 4 lente uitjes
  • 3 wortelen
  • 1 kleine verpakking glasnoedels
  • Sojasaus naar smaak
  • Worcestershiresaus naar smaak
  • Sambal naar smaak
  • Peper en zout
  • Zonnebloemolie om mee te frituren
  • Chilisaus om erbij te serveren

Bereiding

(31)
1
Snijd de lente uitjes in dunne ringen. Schil en rasp de wortelen en verse gember. Verhit wat olijfolie in een grote bakpan en bak daarin het gemengd gehakt goudbruin. Voeg de geraspte wortel toe en bak een aantal minuten mee.
2
Voeg de gesneden lente ui en geraspte gember toe. Breng op smaak met peper, zout, sojasaus, sambal en Worcestershiresaus. Vul een kom met de glasnoedels en giet er kokend water overheen. Dek de kom af met huishoudfolie.
3
De glasnoedels zullen na een aantal minuten transparant en zacht geworden zijn. Spoel de glasnoedels af met koud water en giet af. Voeg de glasnoedels toe aan het gemengd gehaktmengsel en laat geheel afkoelen. Zelf loempia's maken
4
Je kunt beginnen met het rollen van de loempia's zodra de vulling afgekoeld is. Leg een loempiavel op het werkblad, met 1 hoek naar boven wijzend. Plaats wat van de vulling bovenop de loempiavel en vouw deze dan naar binnen.

Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.