Ohmydish.nl


Frans

132 recepten

Recepten uit de Franse keuken

Gribiche saus

20 minuten 2 personen

Een Franse gribiche saus is een mayonaise-achtige saus met kappertjes en verse kruiden. De sauce Gribiche wordt in Frankrijk o.a. geserveerd bij 'poule au pot'.


Zelfgemaakte remouladesaus

15 minuten 4 personen

Een zelfgemaakte remouladesaus is makkelijk te maken. Een simpele saus op basis van mayonaise met augurk en verse kruiden.


Aardbeien Romanoff

20 minuten 4 personen

Deze coupe met gemarineerde aardbeien is super makkelijk te maken. Een aardbeien Romanoff heeft weinig ingrediënten en is zo klaar.


Aligot - Franse aardappelpuree met kaas

30 minuten 4 personen

Aligot is een Franse aardappelpuree met kaas, deze bergkaas is zacht en mild van smaak en smelt goed. Bij een aligot kun je draden trekken van de kaas.


Bloemkoolgratin met mornay saus

40 minuten 4 personen

Een simpele bloemkoolgratin met mornay saus is ontzettend lekker als bijgerecht of als vegetarische maaltijd.


Witlof tartiflette

45 minuten 4 personen

Een tartiflette is een Frans gerecht uit de Savoie regio in de Franse alpen. Probeer ook eens een witlof tartiflette met prei, spekjes en aardappel.


Parijse appelflan

1 uur 45 minuten 8 personen

Deze Parijse appelflan is super lekker met een romige vanillepudding. Ook wel bekend als flantaart, flan pĂątissier of flan parisien. Een overheerlijke en klassieke Franse taart.


Valentijns beignets

45 minuten 4 personen

Deze Valentijns beignets zijn heerlijke Franse luchtige deegkussentjes die iets weg hebben van donuts. Een simpel deeg dat gefrituurd wordt.


Paris Brest

1 uur 10 minuten 8 personen

Als je van nootjes en karamel houdt is deze Paris brest een echte aanrader! Een krans van soezenbeslag met een heerlijke romige praliné vulling.


Pommes noisette

40 minuten 4 personen

Deze kleine aardappelbolletjes ken je misschien wel uit de diepvries. Maar wist je dat je deze zelf kunt maken met o.a. aardappelpuree? Een heerlijk bijgerecht!


Vissoufflé

50 minuten 6 personen

Deze heerlijk luchtige wijting soufflé is makkelijk om te maken, maar dient meteen geserveerd te worden omdat een soufflé snel inzakt. Extra lekker met een béchamelsaus.


Konijn met witte wijn en champignons uit de slowcooker

6 uur 45 minuten 6 personen

Dit gerecht zit boordevol smaak door de knoflook en spekjes. Super malse konijn met witte wijn en champignons uit de slowcooker, een feestelijk gerecht!


Gegratineerde champignons

30 minuten 2 personen

Deze mini champignon gratin is super leuk als Ă©Ă©npersoons portie in kleine ovenschaaltjes. Ook lekker in een grote ovenschaal voor een makkelijk vegetarisch bijgerecht.


Zelf beurre blanc maken

30 minuten 6 personen

Zelf beurre blanc maken is niet zo moeilijk als je misschien zou denken. Een heerlijke witte wijnsaus met sjalotjes die perfect is bij vis. Een botersaus die fluweelzacht en romig is.


Pot au feu

3 uur 45 minuten 8 personen

Een pot au feu betekent letterlijk pan op het vuur. Deze Franse klassieker is een heerlijke soep gemaakt met onder andere geurige bouillon, stoofvlees en groenten.



Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten.