Ohmydish.nl


Frans

Recepten uit de Franse keuken

Parijse appelflan

1 uur 45 minuten 8 personen

Deze Parijse appelflan is super lekker met een romige vanillepudding. Ook wel bekend als flantaart, flan pĂątissier of flan parisien. Een overheerlijke en klassieke Franse taart.


Valentijns beignets

45 minuten 4 personen

Deze Valentijns beignets zijn heerlijke Franse luchtige deegkussentjes die iets weg hebben van donuts. Een simpel deeg dat gefrituurd wordt.


Paris Brest

1 uur 10 minuten 8 personen

Als je van nootjes en karamel houdt is deze Paris brest een echte aanrader! Een krans van soezenbeslag met een heerlijke romige praliné vulling.


Pommes noisette

40 minuten 4 personen

Deze kleine aardappelbolletjes ken je misschien wel uit de diepvries. Maar wist je dat je deze zelf kunt maken met o.a. aardappelpuree? Een heerlijk bijgerecht!


Vissoufflé

50 minuten 6 personen

Deze heerlijk luchtige wijting soufflé is makkelijk om te maken, maar dient meteen geserveerd te worden omdat een soufflé snel inzakt. Extra lekker met een béchamelsaus.


Konijn met witte wijn en champignons uit de slowcooker

6 uur 45 minuten 6 personen

Dit gerecht zit boordevol smaak door de knoflook en spekjes. Super malse konijn met witte wijn en champignons uit de slowcooker, een feestelijk gerecht!


Gegratineerde champignons

30 minuten 2 personen

Deze mini champignon gratin is super leuk als Ă©Ă©npersoons portie in kleine ovenschaaltjes. Ook lekker in een grote ovenschaal voor een makkelijk vegetarisch bijgerecht.


Zelf beurre blanc maken

30 minuten 6 personen

Zelf beurre blanc maken is niet zo moeilijk als je misschien zou denken. Een heerlijke witte wijnsaus met sjalotjes die perfect is bij vis. Een botersaus die fluweelzacht en romig is.


Pot au feu

3 uur 45 minuten 8 personen

Een pot au feu betekent letterlijk pan op het vuur. Deze Franse klassieker is een heerlijke soep gemaakt met onder andere geurige bouillon, stoofvlees en groenten.


Walnotenlikeur zelf maken

20 minuten 10 personen

Walnotenlikeur zelf maken is niet moeilijk, maar het heeft tijd nodig om zijn prachtige kleur en volle smaak te krijgen.


Soupe au pistou - Provençaalse maaltijdsoep

1 uur 30 minuten 8 personen

Soupe au pistou is een Franse Provençaalse maaltijdsoep met zomergroenten en bonen. Pistou is een makkelijke Franse pesto soort.


Vijgen clafoutis

45 minuten 8 personen

Een vijgen clafoutis is ontzettend makkelijk om te maken. Een Frans gebak dat extra lekker is met zoete rijpe vijgen.


Clafoutis met mirabellen

1 uur 8 personen

Een klassieke clafoutis is gemaakt met kersen, maar heb je al eens een clafoutis met mirabellen gehad? Een soort kleine pruimen-kersen.


Crudité

20 minuten 2 personen

Crudité is een makkelijk en smaakvol gerecht uit Frankrijk. Rauwe groenten met een heerlijke dipsaus met limoen en parmezaanse kaas.


Chouquettes - Franse gesuikerde soesjes

30 minuten 8 personen

Deze Franse gesuikerde soesjes heten in Frankrijk chouquettes en ze zijn makkelijk en snel klaar. Een simpel soezenbeslag met grove suiker en zonder vulling



Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.