Wat is een ruban en waar wordt het voor gebruikt?
Een ruban is een techniek waarmee ei-dooiers met suiker opgeklopt worden tot een gladde en witte schuimige massa. De kleur is niet geheel wit, maar eerder licht-geel. Er vormt zich een `lint` bij het optillen van de garde, dit proces duurt over het algemeen langer dan bij normaal opgeklopte eieren voor bijvoorbeeld een omelet. Een ruban wordt onder andere gebruikt om een suikerstroop te maken. Je kunt een ruban warm of koud opkloppen.
Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.
Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/wat-is-een-ruban
Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.