Ohmydish.nl


Wat is een ruban?

Wat is een ruban en waar wordt het voor gebruikt?

Wat is een ruban?

Blog printen Bekijk reacties (0)


Een ruban is een techniek waarmee ei-dooiers met suiker opgeklopt worden tot een gladde en witte schuimige massa. De kleur is niet geheel wit, maar eerder licht-geel. Er vormt zich een `lint` bij het optillen van de garde, dit proces duurt over het algemeen langer dan bij normaal opgeklopte eieren voor bijvoorbeeld een omelet. Een ruban wordt onder andere gebruikt om een suikerstroop te maken. Je kunt een ruban warm of koud opkloppen.


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/wat-is-een-ruban


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!



← Vorig blog
Wat is een garde?
Volgend blog →
Wat is sauteren?

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.