Vegan recepten

156 Recepten

Vind hier lekkere en makkelijk te volgen vegan recepten. Van soepen, salades, geroosterde groenten tot snacks. Eet vandaag eens een keer een veganistische lunch of avondeten.


Panzanella

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen

Een panzanella salade is een Italiaanse broodsalade gemaakt op de traditionele manier. Een simpele salade met brood, tomaat, komkommer en meer die perfect is voor de lunch.


Bietenchips maken

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Zelf bietenchips maken doe je met weinig moeite voor een heerlijk verantwoord tussendoortje. Deze flinterdunne bieten zijn gemaakt in de oven waardoor deze prachtige rode chippies ook nog eens extra gezond zijn.


Kisir - Turkse bulgursalade

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Kisir is een Turkse bulgursalade die iets weg heeft van tabouleh, een bekende Libanese salade. Kisir is een frisse koude salade met tomaat, komkommer, citroen en meer.


Tomatentartaar

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Deze vegetarische tomatentartaar is een heerlijk voorgerecht met de lekkerste tomaten, kappertjes en meer. Een kleurrijke twist op de klassieke steak tartaar.


Zelf pastasaus maken (basisrecept)

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Zelf pastasaus maken van verse tomaten is makkelijk en zit bomvol smaak. Dit basisrecept kun je naar smaak aanpassen met meer of minder kruiden.


Zoetzure komkommer inmaken

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Zoetzure komkommer inmaken is niet moeilijk en kan al met een paar ingrediënten. Extra lekker met een beetje pit van een rood pepertje, maar dit kun je eventueel ook weglaten.


Rode bieten salade met pruimen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Een rode bieten salade met pruimen en een heerlijke zelfgemaakte sinaasappeldressing is een frisse salade met smaken en texturen die perfect in balans zijn. Klaar in een handomdraai.


Rode bieten salade met bramen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Een rode bieten salade met bramen, hazelnoten en een fantastische zelfgemaakte dressing is het perfecte voorgerecht of serveer als lunch salade. Een vega(n) salade bomvol smaak.


Sperziebonen koken doe je zo

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Sperziebonen zijn een favoriet bij velen, om ze zo lekker mogelijk te bereiden behouden ze bij voorkeur een beetje een 'bite'. Bekijk hier tips hoe je sperziebonen het beste kunt koken.


Zelf chimichurri maken

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Zelf chimichurri maken is leuk en makkelijk om te doen. Chimichurri saus is een perfecte smaakmaker tijdens een barbecue, over je tortilla's en nog veel meer. Een smaakvolle, hartige en lichtpittige saus.


Provençaalse groentenschotel

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Deze Provençaalse groentenschotel uit de oven maak je met de lekkerste groenten, aardappelen en kruiden. Een makkelijke ovenschotel bomvol kleurrijke groenten.


Mango chutney

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Een heerlijke mango chutney met maar 5 ingrediënten die bomvol smaak zit. Een heerlijk licht zoete mango chutney met een beetje pit die niet mag ontbreken bij je volgende Indiase maaltijd.


Tempura courgettebloemen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Gefrituurde courgette bloemen zijn een ware delicatesse in de zomer. Deze tempura courgettebloemen in een krokant deegjasje zijn makkelijk om te maken en echt een aanrader.


Mexicaanse bonensalade

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Deze Mexicaanse bonensalade is een vullende salade met verschillende soorten bonen, paprika en mais. De makkelijke en heerlijke zelfgemaakte dressing maakt deze salade nog lekkerder.


Wokgroenten met pinda's

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Deze wokgroenten met pinda's, ofwel mega lekkere knapperige groenten uit de wok, zijn makkelijk te maken. Een fantastisch bijgerecht of een vegetarische maaltijd met rijst of noedels.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere bloemkoolsteak met champignons ? Een gekruide bloemkoolsteak met champignons is een heerlijke manier om extra groenten te eten. Weer eens iets anders, zó lekker en klaar binnen een half uur!

Categorie Hoofdgerechten Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Calorieën 220 calorieën p.p.

Bloemkoolsteak met champignons

Ingrediënten


  • 1 grote bloemkool
  • 4 eetlepels olijfolie + extra
  • 1 theelepel kerrie
  • halve theelepel gemalen komijnzaad
  • anderhalve theelepel knoflookpoeder
  • snuf chilipoeder
  • peper en zout naar smaak
  • 150 gram champignons
  • 2 knoflooktenen
  • 125 ml (plantaardige) naturel yoghurt
  • kleine handvol verse peterselie

Bereiding

(15)
1
Verwijder het blad van de bloemkool en snijd 2 dikke plakken van het midden, zorg ervoor dat deze zoveel mogelijk heel blijven.
2
Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd deze in kwarten. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn.
3
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.Bloemkoolsteak met champignons
4
Verhit een grillpan op hoog vuur. Meng 4 eetlepels olijfolie samen met 1 theelepel kerrie, halve theelepel komijn, halve theelepel knoflookpoeder, een snuf chilipoeder, peper en zout. 

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.