Gerechtsoort: oud op nieuw

9 Recepten

 


Franse borrelplank

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Een Franse borrelplank maken is niet moeilijk. Super feestelijk voor de feestdagen om met z'n allen van te genieten en extra lekker met gesmolten camembert om te dippen.


Gegratineerde oesters

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Niet iedereen is even dol op rauwe oesters, gaar ze daarom eens in de oven. Deze gegratineerde oesters met o.a. sjalot en witte wijn zijn het perfecte feestelijke voorgerecht of hapje.


Klassieke oesters

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Heerlijke klassieke oesters met een sjalot vinaigrette, ouderwets lekker met verjus. Een heerlijk fris voorgerecht, dit feestelijke gerecht is vooral in Frankrijk een traditie tijdens de feestdagen.


Glühwein

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (37)

Glühwein is een heerlijk drankje dat je op koude en winterse dagen kunt drinken. Deze kruidige warme rode wijn maak je heel simpel zelf met dit recept!


Blini's met gerookte zalm

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (25)

Deze blini's met gerookte zalm zijn makkelijk te maken. Een feestelijk hapje tijdens de feestdagen of een feestje. Extra lekker met zelfgemaakte luchtige blini's.


Blini's met eend

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Deze feestelijke hapjes zijn gemaakt met weinig ingrediënten. De gerookte eendenborst in combinatie met rode ui en frisse sinaasappel in deze blini's met eend zijn perfect.


Mini saucijzenbroodjes

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (27)

Deze mini saucijzenbroodjes zijn ideaal als hapje tijdens de feestdagen, zoals de kerst brunch of op oudejaarsavond. Heerlijk krokant deeg gevuld met gehakt.


Lavendel Kir Royal

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Deze Franse cocktail is een echte klassieker, maar dan met een twist. Lavendel Kir Royal is heerlijk bruisend, een tikkeltje zoet en toch fris.


Appelbeignets

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (22)

Typisch oud-Hollandse appelbeignets voor een heerlijk oud en nieuw. Klaar in minder dan een half uur tijd, recept voor 4 personen.



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.