Wat is een roux, welke soorten zijn er en waarvoor wordt het gebruikt?
Een roux is een bindmiddel of verdikkingsmiddel die in de keuken wordt gebruikt als basis voor sauzen, soepen en stoofpotjes. Een roux bestaat uit een mengsel van roomboter en bloem in de verhouding 5 op 6. Er zijn 3 soorten roux:
Wat is het dan precies het verschil tussen blanke en blonde roux? Bij blanke roux wordt de boter op laag vuur gesmolten zonder enige verkleuren, zodat deze zo licht mogelijk is. Bij een blonde roux wordt de boter enkele minuten verwarmt op een iets hogere temperatuur met enige verkleuring als resultaat, de kleur zal dan goudgeel zijn.
Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.
Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/wat-is-een-roux
Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.