Wat is een roux, welke soorten zijn er en waarvoor wordt het gebruikt?
Blog printen Bekijk reacties (0)
Een roux is een bindmiddel of verdikkingsmiddel die in de keuken wordt gebruikt als basis voor sauzen, soepen en stoofpotjes. Een roux bestaat uit een mengsel van roomboter en bloem in de verhouding 5 op 6. Er zijn 3 soorten roux:
Wat is het dan precies het verschil tussen blanke en blonde roux? Bij blanke roux wordt de boter op laag vuur gesmolten zonder enige verkleuren, zodat deze zo licht mogelijk is. Bij een blonde roux wordt de boter enkele minuten verwarmt op een iets hogere temperatuur met enige verkleuring als resultaat, de kleur zal dan goudgeel zijn.
Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.
Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/wat-is-een-roux
Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.