Wat is bakken?

Je hebt een aantal manieren en varianten van bakken, welke zijn dat?

Het bakken van iets is een techniek of bewerking waarmee je een product of een halffabrikaat verhit in heet vet of hete olie. Je hebt een aantal manieren en varianten van bakken, waar onder:

  • Bakken in de oven
  • Roerbakken
  • Wokken
  • Sauteren
Door het toevoegen van boter, olie, vloeibare bakboter of een andere vorm van vet zoals kokosvet zorg je ervoor dat het product niet aanbrandt. Dat wil niet zeggen dat het product niet aan kán branden, zorg voor de juiste hoeveelheid hitte. Het ene product kan beter tegen hitte dan het andere.

Het is niet altijd nodig om vet of olie toe te voegen om iets te bakken. Er bestaan technieken waarmee je iets bakt zonder olie of vet. Bijvoorbeeld op de barbecue of in een bakpan met een antiaanbaklaag.


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/wat-is-bakken


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen
← Vorig blog
Wat is een amuse?

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.