Wat is hors d'oeuvre? Het is een Franse term die steeds minder gebruikt wordt.
Een Franse benaming voor een van origine Russisch begrip. Een Hors d'oevre is een buffet dat uitgestald is met een grote verscheidenheid aan (koude) gerechten. Hors d'oeuvre worden voor het diner genuttigd. Het is een onderdeel voor het hoofdgerecht en lijkt op een voorgerecht. Het zijn lichtere gerechten dan voorgerechten over het algemeen zijn. Denk aan asperges met ham, garnalen met mayonaise, kaviaar, oesters enzovoorts.
Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.
Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/wat-is-hors-doeuvre
Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!
Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!