Ohmydish.nl


Wat is hors d'oeuvre?

Wat is hors d'oeuvre? Het is een Franse term die steeds minder gebruikt wordt.

Wat is hors d'oeuvre?

Blog printen Bekijk reacties (0)


Een Franse benaming voor een van origine Russisch begrip. Een Hors d'oevre is een buffet dat uitgestald is met een grote verscheidenheid aan (koude) gerechten. Hors d'oeuvre worden voor het diner genuttigd. Het is een onderdeel voor het hoofdgerecht en lijkt op een voorgerecht. Het zijn lichtere gerechten dan voorgerechten over het algemeen zijn. Denk aan asperges met ham, garnalen met mayonaise, kaviaar, oesters enzovoorts.


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/wat-is-hors-doeuvre


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!



← Vorig blog
Anijs
Volgend blog →
Geelwortelplant

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.