Wat is een aanzetstaal?

Wat is een aanzetstaal en waar wordt deze van gemaakt?

Een aanzetstaal is een ruw metalen of keramische staaf met een handvat. Een aanzetstaal wordt gebruikt door randen van een (koks)mes te slijpen. Een aanzetstaal is alleen geschikt voor messen met een gladde snijrand. Een aanzetstaal moet van harder materiaal gemaakt zijn dan het mes om eventuele nieuwe beschadigingen te voorkomen.

Aanzetstaal Aanzetstaal


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/wat-is-een-aanzetstaal


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen
← Vorig blog
Wat is binden?

Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.