Recepten uit de Mexicaanse keuken

Recepten uit de Mexicaanse keuken

Recepten uit de Mexicaanse keuken

Toon filters

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Tamales uitgekozen. Tamales bestaan uit een maïsdeegrol en een vulling waarbij keuze is uit vlees, groenten, kaas en meer. Een traditioneel gerecht uit Latijns-Amerika. Volledig recept bekijken

Tamales
😍 13Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Tamales

1 uur 25 minuten
8 personen

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Als je gedroogde maiskolfbladeren gebruikt dien je deze eerst in water te leggen zodat ze weer buigbaar zullen worden. Leg er dan iets zwaars op zodat ze niet kunnen gaan drijven.

Plaats de pepers in kokend water tot ze net onder staan en laat ze zacht worden in ongeveer een half uur. Pureer de pepers vervolgens in een blender, voeg een deel van het water toe zodat het een glad mengsel zal worden.

Verhit een scheutje olie in een middelgrote bakpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg het gladde pepermengsel toe samen met een theelepel zout en laat het indikken. Laat de vulling vervolgens volledig afkoelen.

Maak het deeg door maismeel, zout, komijn en bakpoeder te mengen. Je kunt dit deeg met een elektrische mixer maken of kneed het deeg met de hand. 

Voeg geleidelijk 700 ml bouillon toe samen met 90 ml olie tot het een stevig deeg is geworden.

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.