Wat is demi glace? Deze saus gebruik je als basis voor andere sauzen en heeft een mooie volle kleur en smaak.
Blog printen Bekijk reacties (0)
Volgens Auguste Escoffier is een demi-glacesaus een afleiding van de Espagnole saus. Een demi-glacesaus is zeer donker van kleur en niet papperig. De gebruikte hoeveelheid roux moet klein zijn, aangezien een echte glace een vrijwel volledig uitgekookte fond is. Een demi-glace is een sterk ingekookte (bruine) fond met toegevoegde aromatische ingrediƫnten of bestandsdelen. Deze saus gebruik je als basis voor andere sauzen.
Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.
Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/wat-is-een-demi-glacesaus
Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!
Kook een heerlijkeĀ winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.