Wat is demi glace? Deze saus gebruik je als basis voor andere sauzen en heeft een mooie volle kleur en smaak.
Volgens Auguste Escoffier is een demi-glacesaus een afleiding van de Espagnole saus. Een demi-glacesaus is zeer donker van kleur en niet papperig. De gebruikte hoeveelheid roux moet klein zijn, aangezien een echte glace een vrijwel volledig uitgekookte fond is. Een demi-glace is een sterk ingekookte (bruine) fond met toegevoegde aromatische ingrediënten of bestandsdelen. Deze saus gebruik je als basis voor andere sauzen.
Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.
Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/wat-is-een-demi-glacesaus
Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.