Ohmydish.nl


Sinterklaas recepten

22 recepten

Wil je iets lekkers gaan maken voor Sinterklaas? Hier vind je lekkere recepten voor een leuke en gezellige Sinterklaas viering. Maak bijvoorbeeld je eigen pepernoten, kruidnoten, taaitaai of een heerlijke cheesecake. Met deze lekkere recepten gaat het zeker weten een gezellig en heerlijk avondje worden!


Sinterklaas pepernotentaart

1 uur 25 minuten 8 personen

Deze Sinterklaas pepernotentaart is een heerlijke smeuïge cake met speculaas botercrème en kruidnoten. Het perfecte baksel voor pakjesavond!


Chocolade pepernoten

1 uur 8 personen

Chocolade pepernoten, ofwel chocolade kruidnoten, zijn makkelijk zelf te maken. Heerlijke kruidnootjes omhuld met chocolade.


Pepernoten cheesecake

45 minuten 12 personen

Deze pepernoten cheesecake is een extra lekkere variant van een new york cheesecake, gebakken tot perfectie. Heerlijk met extra kruidnootjes.


Speculaas tiramisu

45 minuten 6 personen

Deze speculaas tiramisu is perfect voor het heerlijke Sinterklaas avondje. Een luchtige tiramisu zonder drank, maar met karamel voor nog meer smaak. Extra lekker in combinatie met de speculaasjes.


Witte chocolademousse met pepernoten

50 minuten 6 personen

Een luchtige witte chocolademousse met pepernoten is een heerlijk en makkelijk Sinterklaas toetje.


Mandarijnentaart

55 minuten 8 personen

Deze mandarijnentaart is super luchtig en heerlijk van smaak doordat deze met olie i.p.v. boter is gemaakt. Een taart die het gehele jaar lekker is.


Kruidkoek

40 minuten 8 personen

Kruidkoek, ook wel bekend onder de naam peperkoek of ontbijtkoek, is een heerlijk smeuïge koek die zelfgemaakt echt nóg lekkerder is.


Amandelstaaf

30 minuten 8 personen

Een zelfgemaakte amandelstaaf is makkelijk te maken met een paar ingrediënten. De ideale last-minute snack voor Sinterklaas.


Gevulde speculaas

1 uur 8 personen

Een klassieker die echt bij Sinterklaas hoort is toch zeker wel gevulde speculaas. Speculaas met een heerlijke vulling van amandelspijs.


Zelf amandelspijs maken

15 minuten 8 personen

Zelf amandelspijs maken is makkelijk, snel en ontzettend lekker. Dit basisrecept kan gebruikt worden in allerlei koeken, taart en andere baksels.


Roomborstplaat

20 minuten 6 personen

Ouderwets snoepgoed dat volgens velen niet mag ontbreken tijdens Sinterklaas. Deze lekkernij is heel zoet en daarom vooral voor echte zoetekauwen!


Taaitaai

30 minuten 6 personen

Taaitaai is razend populair tijdens Sinterklaas. Maak deze kruidige koekjes eens zelf, zonder koekjes vorm ook te maken in elke andere gewenste vorm.


Speculaas

30 minuten 6 personen

Dit speculaas recept gebruikte mijn moeder vroeger om samen met ons koekjes te bakken. Heerlijk krokant en makkelijk te maken. Zelfgebakken koekjes, mm!


Pepernoten

30 minuten 6 personen

De zachte honing en anijs achtige blokjes, dat zijn de echte pepernoten, wisten jullie dat? Ze zijn te maken met weinig ingrediënten en zijn snel klaar.


Sinterklaas tulband cake met peer

1 uur 15 minuten 12 personen

Deze Sinterklaas tulband cake met peer is extra lekker door de toevoeging van speculaaskruiden en amaretto. Natuurlijk ook zonder versieringen te maken!


Op zoek naar typische Sinterklaas recepten?

Het heerlijke avondje is pas compleet met speculaas, pepernoten en kruidnoten! Zou je deze graag een keer zelf willen bakken, neem dan een kijkje tussen onze recepten voor onder andere kruidnoten, speculaas en hoe zelf amandelspijs te maken.

Met onze simpel te volgen recepten zet je helemaal zelf de populairste Sinterklaas gerechten op tafel!

Unieke Sinterklaas recepten: eens wat anders

Wie gek is op Sinterklaas kent ongetwijfeld alle klassiekers zoals kruidnoten, pepernoten en speculaas al. Wil je dit jaar een keer wat anders op tafel zetten?

Maak dan een van onze unieke en heerlijke recepten. Wat dacht je van bijvoorbeeld een mandarijnentaart of een tulband met peer?

Wat doe jij op 5 december?

Van alle activiteiten rondom Sinterklaas kun je flink trek krijgen! Geniet extra tijdens de Sinterklaasavond met zelfgemaakte gerechten.

Tussen deze Sinterklaas recepten zit ongetwijfeld 1 van je favorieten. Wat je ook doet op 5 december, doe hier de leukste inspiratie op voor weer een leuke en gezellige Sinterklaasviering!

Wie is Sinterklaas ook alweer?

Het verhaal van Sinterklaas gaat al een hele tijd terug. Het originele verhaal is al vaak aangepast en opnieuw ingevuld, maar het originele verhaal stamt uit het begin van onze jaartelling. Het Sinterklaasfeest is gebaseerd op Nicolaas van Myra (een bisschop). Hij was een heiligman en tevens beschermheilige die leefde in Griekenland.

Het Sinterklaasfeest zoals wij dat tegenwoordig kennen heeft al ontelbaar veel veranderingen meegemaakt. Zo vieren wij hoofdzakelijk het feest dat al in de Middeleeuwen gevierd werd in Europa.

Tijdens het Sint-Nicolaasfeest zetten de minder bedeelden hun schoen zodat de welgestelde mensen er geld in konden stoppen. Ook werden er liedjes gezongen en onder andere speculaaspoppen gegeten.


Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.