De leukste Sinterklaas recepten voor een heerlijk avondje

De leukste Sinterklaas recepten voor een heerlijk avondje

Wil je iets lekkers gaan maken voor Sinterklaas? Hier vind je lekkere recepten voor een leuke en gezellige Sinterklaas viering. Maak bijvoorbeeld je eigen pepernoten, kruidnoten, taaitaai of een heerlijke cheesecake. Met deze lekkere recepten gaat het zeker weten een gezellig en heerlijk avondje worden!

Toon filters

Op zoek naar typische Sinterklaas recepten?

Het heerlijke avondje is pas compleet met speculaas, pepernoten en kruidnoten! Zou je deze graag een keer zelf willen bakken, neem dan een kijkje tussen onze recepten voor onder andere kruidnoten, speculaas en hoe zelf amandelspijs te maken.

Met onze simpel te volgen recepten zet je helemaal zelf de populairste Sinterklaas gerechten op tafel!

Unieke Sinterklaas recepten: eens wat anders

Wie gek is op Sinterklaas kent ongetwijfeld alle klassiekers zoals kruidnoten, pepernoten en speculaas al. Wil je dit jaar een keer wat anders op tafel zetten?

Maak dan een van onze unieke en heerlijke recepten. Wat dacht je van bijvoorbeeld een mandarijnentaart of een tulband met peer?

Wat doe jij op 5 december?

Van alle activiteiten rondom Sinterklaas kun je flink trek krijgen! Geniet extra tijdens de Sinterklaasavond met zelfgemaakte gerechten.

Tussen deze Sinterklaas recepten zit ongetwijfeld 1 van je favorieten. Wat je ook doet op 5 december, doe hier de leukste inspiratie op voor weer een leuke en gezellige Sinterklaasviering!

Wie is Sinterklaas ook alweer?

Het verhaal van Sinterklaas gaat al een hele tijd terug. Het originele verhaal is al vaak aangepast en opnieuw ingevuld, maar het originele verhaal stamt uit het begin van onze jaartelling. Het Sinterklaasfeest is gebaseerd op Nicolaas van Myra (een bisschop). Hij was een heiligman en tevens beschermheilige die leefde in Griekenland.

Het Sinterklaasfeest zoals wij dat tegenwoordig kennen heeft al ontelbaar veel veranderingen meegemaakt. Zo vieren wij hoofdzakelijk het feest dat al in de Middeleeuwen gevierd werd in Europa.

Tijdens het Sint-Nicolaasfeest zetten de minder bedeelden hun schoen zodat de welgestelde mensen er geld in konden stoppen. Ook werden er liedjes gezongen en onder andere speculaaspoppen gegeten.

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Sinterklaas tulband cake met peer uitgekozen. Deze Sinterklaas tulband cake met peer is extra lekker door de toevoeging van speculaaskruiden en amaretto. Natuurlijk ook zonder versieringen te maken! Volledig recept bekijken

Sinterklaas tulband cake met peer
😍 10Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Sinterklaas tulband cake met peer

1 uur 15 minuten
12 personen

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in stukjes. Verhit een klontje boter in een grote bakpan en bak hierin de peren een minuutje. Voeg dan 2 eetlepels suiker toe en bak dit nog even mee op hoog vuur. Schenk er dan een scheutje amaretto bij en zet de peren aan de kant.

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en vet het bakblik goed in met boter en een dun laagje bloem. 

Klop 300 gram boter samen met 200 gram suiker tot het luchtig is en voeg dan één voor één de eieren toe. Voeg dan geleidelijk de bloem en speculaaskruiden toe en meng tot een glad beslag is ontstaan. Roer er dan de perenstukjes doorheen en schenk het beslag in de tulband vorm.

Verdeel het amandelschaafsel over de bovenkant van het beslag en bak de cake gaar in ongeveer 50 minuten. Exacte tijd is afhankelijk van je oven, je kunt het beste met een houten prikker controleren of deze gaar is. Als de prikker er schoon uitkomt, is de tulband cake klaar.

Laat afkoelen en versier eventueel met kruidnoten en suiker decoratie om een Sinterklaas cake ervan te maken. Deze kun je bijvoorbeeld vastplakken door poedersuiker met water te mengen en dit met een kwastje aanbrengen op de bovenkant.

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.