Thema: kerstrecepten

338 Recepten

Kerstdesserts 2024
Kerstdesserts 2024
80 Recepten

Kerstrecepten voor de tijd van het jaar waar je fijn samen eet en geniet van verschillende soorten lekkernijen. Ben je op zoek naar heerlijke kerstgerechten? Hier vind je meer dan 330+ gratis leuke en lekkere kerstrecepten voor 2024! Neem dan een kijkje in dit overzicht van kerstrecepten en maak er jouw perfecte kerstdiner mee.

Van leuke voorgerechten zoals een bruschetta met ham en kwarteleitjes of imposante hoofdgerechten zoals een hele gebraden kalkoen tot de lekkerste desserts zoals een échte Franse bûche de Noël. Elk recept is makkelijk te volgen door duidelijke uitleg, zodat jouw kerstdiner in 2024 geheel zonder stress zal verlopen!


Rode bieten tartaar

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Een rode bieten tartaar is een heerlijk vegetarisch voorgerecht welke het hele jaar door geserveerd kan worden. Een goed begin van een feestelijk etentje, zoals tijdens de feestdagen.


Draadjesvlees

Kooktijd 2 uur 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (24)

Heerlijk ouderwets draadjesvlees is comfort food ten top. Mals stoofvlees met een kruidige en smaakvolle saus, perfect voor een koude dag. Extra lekker met een smeuïge aardappelpuree.


Aardpeer uit de oven

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Aardpeer uit de oven is een makkelijk en gezond bijgerecht welke niet heel bekend is. Een ouderwetse groentesoort met een lichtzoete smaak die iets weg heeft van artisjok.


Eekhoorntjesbrood roomsaus

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Een eekhoorntjesbrood roomsaus bomvol paddenstoelen waardoor deze saus tegelijkertijd een bijgerecht is. Romige cêpes met een nootachtige smaak, extra lekker met knoflook en sjalot.


Appelcompote maken

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Ouderwetse appelcompote is het allerlekkerste omdat er stukjes appel in zitten. Zelf appelcompote maken is heel makkelijk met weinig ingrediënten.


Wraprolletjes met zalm

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Dit snelle borrelhapje maak je makkelijk zelf, want deze wraprolletjes met zalm zet je in een handomdraai op tafel. Ideaal voor je volgende feestje of borrel.


Bellini cocktail

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 1 persoon Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Een Bellini cocktail is een heerlijke cocktail met perzik en Prosecco. Frisse bubbels met een vleugje zoete perzik; de ideale zomer cocktail.


Zalmbonbons met garnalen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Deze zalmbonbons met garnalen zijn heerlijk als voorgerecht tijdens een etentje of de feestdagen. Heerlijk fris en romig door de roomkaas en limoen, een top combinatie met de vette zalm.


Koffie ijs

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Zelf koffie ijs maken is heerlijk voor een zomerse dag of als onderdeel van een feestelijk dessert. Dit koffie roomijs smelt op je tong, is heerlijk romig, niet te zoet met een volle koffiesmaak.


Haricots verts met spek

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Haricots verts met spek zijn een ouderwets bijgerecht, meestal geserveerd tijdens de feestdagen. Maak deze boontjes met spek eens met een vleugje kruiden.


Fricandeau

Kooktijd 1 uur 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Zelf een malse fricandeau braden is makkelijk dan je zou denken. Een heerlijke varkensfricandeau uit de oven met o.a. mosterd en tijm.


Prei à la crème

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (30)

Prei à la crème is zo'n bijgerecht met weinig ingrediënten en veel smaak. Heerlijke zachte prei in een roomsausje, extra lekker met nootmuskaat.


Pastinaaksoep met champignons

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (20)

Deze pastinaaksoep met champignons is extra lekker met knoflook en een vleugje hazelnoot. Een vegetarische (en vegan) soep bomvol smaak die zijdezacht is zonder toevoeging van room.


Venkelsoep met zalm

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Venkel en zalm is een klassieke combinatie, match made in heaven. Deze venkelsoep met zalm is een perfecte fluweelzachte soep met een vleugje sinaasappel.


Rookvlees salade in een glaasje

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Deze rookvlees salade in een glaasje is een simpel en snel hapje voor tijdens een feestje of als amuse voor het diner. Maak indruk door een klein leuk glaasje te kiezen.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere hele gebraden eend ? Een hele gebraden eend is hét pronkstuk op de kersttafel. Met dit recept kan het niet mis gaan voor een perfect gegaarde eend. Met een vulling van groenten.

Categorie Hoofdgerechten Kooktijd 1 uur 45 minuten Aantal personen 4 personen

Hele gebraden eend

Ingrediënten


  • 1 hele eend van ongeveer 2.5 kg
  • 3 kleine uien
  • 2 kleine rode uien
  • 8 knoflooktenen
  • 2 wortels
  • 2 bleekselderij stengels
  • paar takjes verse tijm + meer ter garnering
  • 1 eetlepel gerookte paprika poeder
  • 1.5e theelepel zout
  • peper naar smaak
  • 1 sinaasappel ter garnering

Bereiding

(56)
1
Schil de wortels met de dunschiller en was de wortels en bleekselderij stengels en snijd deze in kleine stukjes. Maak de stukjes niet te groot, dat maakt het lastiger om de eend ermee te vullen en het zal niet tegelijk met de eend gaar zijn.
2
Pel de knoflooktenen en uien en snijd deze grof. Meng het gerookte paprika poeder met zout en peper in de kleine kom.
3
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
4
Dep de eend goed droog met keukenpapier en verdeel het kruidenmengsel aan de binnen- en buitenkant van de eend.

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.