Deze zoete aardappelplakjes uit de oven zijn een heerlijk bijgerecht tijdens de feestdagen. Makkelijk om te maken en ze kleuren de tafel direct feestelijk.
De textuur van deze zoete aardappelplakjes uit de oven is extra lekker doordat de plakjes heerlijk dun zijn, zo worden ze zacht van binnen met een knapperige bovenkant.
Heerlijk met verse tijm en rozemarijn, maar je kunt eventueel ook gedroogde kruiden gebruiken. Een heerlijk en makkelijk bijgerecht voor tijdens de feestdagen, dit past goed bij zowel vlees als vis maar ook als onderdeel van een vegetarische of veganistische maaltijd.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-12-2024, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 08-12-2024
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Snijd de naalden van de rozemarijn fijn. Verwijder de takjes van de tijm en meng de blaadjes samen met rozemarijn en 100 ml olijfolie in een grote kom.
Schil de zoete aardappelen en snijd deze in dunne plakjes. Dit kun je het beste met een snijmachine of mandoline doen zodat ze even dun zijn, hierdoor garen ze evenredig.
Meng de plakjes zoete aardappel samen met de kruidenolie en breng op smaak met peper en grof zout.
Plaats de plakjes rechtop in een ronde ovenschaal. Dit kan eventueel ook een ovenbestendige pan zijn.
Voeg alle olie en kruiden uit de kom toe en bak de zoete aardappelplakjes gaar en mooi goudbruin in ongeveer 30 minuten.
De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de plakjes. Eet smakelijk!
Kan ik de zoete aardappel uit de oven vooraf maken?
Je kunt de zoete aardappelplakjes een dag vooraf maken, maar let erop dat de zoete aardappel gaat verkleuren zodra je deze gaat schillen of snijden. Je kunt de plakjes dan het beste tot 24 uur in een kom met water (in de koelkast) bewaren.
Je kunt de zoete aardappel eventueel ook alvast bakken en dan een dag later opnieuw opwarmen. Dek deze dan wel eerst af met aluminiumfolie voor je deze opnieuw gaat opwarmen in de oven om verbranden te voorkomen.
Waar kun je zoete aardappel uit de oven bij serveren?
Geroosterde zoete aardappel is een heerlijk bijgerecht voor veel soorten gerechten. Zoals een stukje kip, maar ook bij een zwaarder stuk vlees zoals wild. Zoete aardappel past ook goed bij de meeste soorten vis, maar kan ook prima met andere soorten groenten of vleesvervangers voor een vegetarische of veganistische maaltijd.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.