Zoete aardappelplakjes uit de oven
😍 1Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zoete aardappelplakjes uit de oven veganistisch

Deze zoete aardappelplakjes uit de oven zijn een heerlijk bijgerecht tijdens de feestdagen. Makkelijk om te maken en ze kleuren de tafel direct feestelijk.

45 minuten
6 personen

De textuur van deze zoete aardappelplakjes uit de oven is extra lekker doordat de plakjes heerlijk dun zijn, zo worden ze zacht van binnen met een knapperige bovenkant.

Heerlijk met verse tijm en rozemarijn, maar je kunt eventueel ook gedroogde kruiden gebruiken. Een heerlijk en makkelijk bijgerecht voor tijdens de feestdagen, dit past goed bij zowel vlees als vis maar ook als onderdeel van een vegetarische of veganistische maaltijd.

Zoete aardappelplakjes uit de oven ingrediënten

Recept zoete aardappelplakjes uit de oven

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-12-2024, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 08-12-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

Zoete aardappelplakjes uit de oven maken – 45 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Snijd de naalden van de rozemarijn fijn. Verwijder de takjes van de tijm en meng de blaadjes samen met rozemarijn en 100 ml olijfolie in een grote kom. 

Schil de zoete aardappelen en snijd deze in dunne plakjes. Dit kun je het beste met een snijmachine of mandoline doen zodat ze even dun zijn, hierdoor garen ze evenredig.

Zoete aardappelplakjes uit de oven - een makkelijk bijgerecht
Zoete aardappelplakjes uit de oven - een makkelijk bijgerecht

Meng de plakjes zoete aardappel samen met de kruidenolie en breng op smaak met peper en grof zout.

Plaats de plakjes rechtop in een ronde ovenschaal. Dit kan eventueel ook een ovenbestendige pan zijn. 

Voeg alle olie en kruiden uit de kom toe en bak de zoete aardappelplakjes gaar en mooi goudbruin in ongeveer 30 minuten.

De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de plakjes. Eet smakelijk!

Tips!

Kan ik de zoete aardappel uit de oven vooraf maken?

Je kunt de zoete aardappelplakjes een dag vooraf maken, maar let erop dat de zoete aardappel gaat verkleuren zodra je deze gaat schillen of snijden. Je kunt de plakjes dan het beste tot 24 uur in een kom met water (in de koelkast) bewaren. 

Je kunt de zoete aardappel eventueel ook alvast bakken en dan een dag later opnieuw opwarmen. Dek deze dan wel eerst af met aluminiumfolie voor je deze opnieuw gaat opwarmen in de oven om verbranden te voorkomen.

Waar kun je zoete aardappel uit de oven bij serveren?

Geroosterde zoete aardappel is een heerlijk bijgerecht voor veel soorten gerechten. Zoals een stukje kip, maar ook bij een zwaarder stuk vlees zoals wild. Zoete aardappel past ook goed bij de meeste soorten vis, maar kan ook prima met andere soorten groenten of vleesvervangers voor een vegetarische of veganistische maaltijd.

Wat vind je van dit recept?

1 waardering
😍
1
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
298.79 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
35.51 g
5 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
15.53 g
2.23 g
Eiwitten
2.26 g
Vezels
4.43 g
Natrium
442.08 mg
Mineralen
Ijzer
1.17 mg
Calcium
59.35 mg
Magnesium
41.97 mg
Kalium
41.97 mg
Fosfor
71.58 mg
Koper
0.28 mg
Zink
0.26 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
45.88 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
4.62 mg
Vitamine B1
0.23 mg
Vitamine B2
0.08 mg
Vitamine B6
0.66 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
21.67 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Zoete aardappelplakjes uit de oven"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.