Ohmydish.nl


Witlofbootjes met kip kerrie

(2)

Op zoek naar een leuk borrelhapje, of als hapje tijdens de jaarwisseling? Deze witlofbootjes met kip kerrie zijn super lekker, krokant en ook nog eens snel te maken!

20 minuten 8 personen Hapjes en snacks
Witlofbootjes met kip kerrie

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 kipfilets
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 1½ eetlepels mayonaise
  • 4 stronkjes witlof of roodlof
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 mandarijntjes
  • Peper en zout
Witlofbootjes met kip kerrie ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Pan
  • 2 vorken
  • Diepe kom
  • Snijplank
  • (koks) mes

Bereiden


20 minuten 8 personen Hapjes en snacks

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/witlofbootjes-met-kip-kerrie


Voorbereiding – 15 minuten

Vul een pan met water en breng aan de kook. Voeg 2 kipfilets toe aan het water en zet het vuur lager. Laat de kipfilets helemaal gaar worden.

Haal de kipfilets dan uit het water en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Trek met behulp van 2 vorken het vlees uit elkaar en voeg toe aan een diepe kom.

Pel 2 mandarijntjes en maak alle mandarijn partjes los. Snijd met behulp van een scherp mes de mandarijn partjes in zo klein en fijn mogelijke blokjes of stukjes.

Witlofbootjes met kip kerrie
Witlofbootjes met kip kerrie

De witlofbootjes met kip kerrie afmaken – 5 minuten

Voeg 3 eetlepels crème fraîche, 1½ eetlepel mayonaise en 2 theelepels kerriepoeder toe aan de ‘pulled chicken’. Meng alles goed door elkaar heen.

Voeg nu ook de fijngesneden mandarijn stukjes toe. Meng alles goed en breng op smaak met peper en zout. 

Was de witlofstronkjes en verwijder eventueel de buitenste blaadjes. Snijd de harde onderkant van het stronkje witlof af en verdeel de witlofbladeren over een groot bord of schaal.

Schep naar eigen inzicht het kip kerrie mengsel op de binnenkant van de witlof. Herhaal voor de resterende bladeren en serveer direct. Geniet ervan!

Witlofbootjes met kip kerrie: veelgestelde vragen

Waarom is de witloof paars in dit recept?

Dit komt doordat dit een een Belgische witlofsoort is. Deze hebben een mooie paarse gloed aan het uiteinde van de bladeren. Je kunt ook ‘gewone’ witlof gebruiken.

Kan ik de witlofbootjes met kip kerrie ook vooraf maken?

Je kunt de kip kerrie een dag vooraf maken. Om ruimte te besparen -om te voorkomen dat de saus uit gaat lopen- kun je het beste op de dag zelf de kip kerrie op de witlofblaadjes leggen.

Ik heb nog kip kerrie over, wat kan ik daarmee doen?

Zoals de welbekende bakjes met kip kerrie salade kun je het restant ook prima op een boterham of broodje eten.

Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Mimosa cocktail
Volgend recept →
Ossenhaaspuntjes

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.