Op zoek naar een leuk borrelhapje, of als hapje tijdens de jaarwisseling? Deze witlofbootjes met kip kerrie zijn super lekker, krokant en ook nog eens snel te maken!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 31-12-2021, dit recept is voor 8 personen en duurt 20 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een pan met water en breng aan de kook. Voeg 2 kipfilets toe aan het water en zet het vuur lager. Laat de kipfilets helemaal gaar worden.
Haal de kipfilets dan uit het water en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Trek met behulp van 2 vorken het vlees uit elkaar en voeg toe aan een diepe kom.
Pel 2 mandarijntjes en maak alle mandarijn partjes los. Snijd met behulp van een scherp mes de mandarijn partjes in zo klein en fijn mogelijke blokjes of stukjes.
Voeg 3 eetlepels crème fraîche, 1½ eetlepel mayonaise en 2 theelepels kerriepoeder toe aan de ‘pulled chicken’. Meng alles goed door elkaar heen.
Voeg nu ook de fijngesneden mandarijn stukjes toe. Meng alles goed en breng op smaak met peper en zout.
Was de witlofstronkjes en verwijder eventueel de buitenste blaadjes. Snijd de harde onderkant van het stronkje witlof af en verdeel de witlofbladeren over een groot bord of schaal.
Schep naar eigen inzicht het kip kerrie mengsel op de binnenkant van de witlof. Herhaal voor de resterende bladeren en serveer direct. Geniet ervan!
Waarom is de witloof paars in dit recept?
Dit komt doordat dit een een Belgische witlofsoort is. Deze hebben een mooie paarse gloed aan het uiteinde van de bladeren. Je kunt ook ‘gewone’ witlof gebruiken.
Kan ik de witlofbootjes met kip kerrie ook vooraf maken?
Je kunt de kip kerrie een dag vooraf maken. Om ruimte te besparen -om te voorkomen dat de saus uit gaat lopen- kun je het beste op de dag zelf de kip kerrie op de witlofblaadjes leggen.
Ik heb nog kip kerrie over, wat kan ik daarmee doen?
Zoals de welbekende bakjes met kip kerrie salade kun je het restant ook prima op een boterham of broodje eten.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.