Ohmydish.nl


Eenvoudige bouillabaisse (vissoep)

(10)

Een makkelijkere variant van de klassieke Franse soep. Een eenvoudige bouillabaisse is klaar in ongeveer 50 minuten, recept voor 6 personen.

50 minuten 6 personen Lunch 380 calorieën p.p.
Eenvoudige bouillabaisse (vissoep)

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram gemengde stukken vis, dit recept heeft stukken zalm, kabeljauw, tonijn en pangasius filet gebruikt
  • 12 garnalen (2 per persoon, gebruik meer mits gewenst)
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1 liter visbouillon
  • 1 ui
  • 2 grote tenen knoflook
  • 1 prei
  • Halve knolselderij
  • 4 selderijstengels
  • 1 kleine wortel of een halve grote wortel
  • 1 venkelknol
  • Boter
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 1 blik tomaten (400 gram)
  • 2 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • Zout en peper naar smaak
Eenvoudige bouillabaisse (vissoep) ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank en koksmes
  • Grote pan met deksel
  • Vergiet
  • Extra pan en vergiet met een soeplepel
  • Schilmesje

Bereiden


50 minuten 6 personen Lunch 380 calorieën p.p.

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/eenvoudige-bouillabaisse-vissoep


Voorbereiding – 40 minuten

Tip: door gebruik te maken van visbouillon in plaats van visgraten -zoals het geval is bij het klassieke Bouillabaisse recept- maakt dit het de eenvoudige versie.

Uiteraard even lekker als het klassieke gerecht! Pel en snijd de ui, knoflook, venkelknol, selderijstengels, knolselderij, wortel en prei in fijne stukken.

Voeg alle groentes toe aan een vergiet en was de groentes met behulp van stromend koud water om viezigheid en zand te verwijderen.

Verhit een eetlepel boter in een grote pan en fruit hierin de gesneden groentes op middelhoog vuur voor ongeveer 5 minuten. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak deze een aantal minuten mee.

Voeg dan de witte wijn toe en breng dit 5 minuten lang aan de kook; of totdat de wijn gehalveerd is. Voeg de tomaten toe samen met de visbouillon, tijm en rozemarijn.

Breng alles aan de kook, en plaats de deksel op de pan. Laat de soep op laag vuur tenminste een half uur lang door pruttelen.

Je kunt er nu voor kiezen om de soep door een vergiet te halen, of nog even te wachten totdat de smaak van de groentes helemaal zijn opgenomen in de vloeistof.

Plaats eventueel de pan een nacht lang in de koelkast om de smaken goed door te laten trekken, dit is niet perse noodzakelijk. Als je garnalen hebt gekocht die nog het darmkanaal hebben, dan zul je deze er eerst uit moeten halen.

Een hele makkelijke manier is om de garnalen over de lengte met een scherp schilmes in te snijden, en er dan het darmstelsel met de punt van het mesje uit halen. 

Eenvoudige bouillabaisse (vissoep)
Eenvoudige bouillabaisse (vissoep)

De eenvoudige bouillabaisse (vissoep) afmaken -- 10 minuten

Nadat je de soep afgegoten hebt (giet natuurlijk niet de soep zelf weg!) kun je de stukken vis en garnalen toevoegen. Breng hiervoor de soep terug aan de kook en breng het geheel op smaak met peper en zout.

Controleer of de stukken vis en garnalen gaar zijn, serveer dan de soep. Verdeel 2 garnalen per kom en probeer de stukken vis ook evenredig over de kommen te verdelen. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
10 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Gestoomde wortelen

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.