Ohmydish.nl


Bisque de homard - kreeftensoep

Bisque de homard is de franse benaming voor een heerlijke kreeftensoep gemaakt van kreeftenschalen, groenten en meer. Dé ideale soep tijdens de kerstdagen!

1 uur 20 minuten 12 personen Soep recepten
Bisque de homard - kreeftensoep

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1,5 kg kreeft (wij gebruikten verse, maar diepvries kreeften kan ook)
  • 1/2 prei
  • zout naar smaak
  • 4 laurierblaadjes
  • ongeveer 10 peperkorrels
  • 3 uien
  • 3 bleekselderij stengels
  • 2 wortels
  • 120 ml olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 120 gram bloem
  • 120 ml Brandy
  • 500 ml (goedkope) droge witte wijn
  • 2 liter visbouillon
  • paar takjes verse tijm
  • 250 ml room
  • cayenne peper naar smaak
Bisque de homard - kreeftensoep ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • 2 grote pannen
  • schuimspaan
  • zeef

Bereiden


1 uur 20 minuten 12 personen Soep recepten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bisque-de-homard-kreeftensoep


Voorbereiding -- 20 minuten

Vul de grote pan met water en breng aan de kook. Snijd een ui grof, je hoeft deze niet eerst te pellen.

Was ondertussen de prei en bleekselderij, snijd de prei en 1 bleekselderij grof en voeg dit toe aan het water samen met de ui, peperkorrels, zout en laurierblaadjes.

Zodra het water kookt, kook je de kreeften 5 minuten lang in het smaakvolle kokende water. Laat de gekookte kreeften afkoelen en gooi het water weg.

Pel de knoflooktenen en 2 uien en snijd deze fijn. Schil de wortel en snijd deze, en de bleekselderij, in kleine stukjes. Haal het kreeftenvlees uit de kreeften en leg apart. 

Bisque de homard - kreeftensoep
Bisque de homard - kreeftensoep

Bisque de homard afmaken --  1 uur

Verhit olijfolie in een grote pan en bak de kreeftenschalen ongeveer 10 minuten op hoog vuur. Voeg dan de knoflook, uien, wortel en bleekselderij toe en bak nog enkele minuten langer.

Voeg de bloem toe en na ongeveer een minuut ook de tomatenpuree. Blus af met Brandy en witte wijn om alle aanbaksels los te maken, deze geven de meeste smaak aan de soep.

Schenk de visbouillon erbij, voeg de tijmtakjes toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep op laag vuur trekken voor minimaal een half uur.

Je kunt de soep ook een nacht in de koelkast laten staan voor nog meer smaak, maar dit is niet noodzakelijk. Zeef de soep en voeg de room toe.

Breng de kreeftensoep op smaak met cayenne peper en zout. Serveer met fijngesneden kreeftenvlees. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
8 stemmen
Volgend recept →
Kerstkoekjes

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.