Bisque de homard - kreeftensoep
😍 12Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Bisque de homard - kreeftensoep

Bisque de homard is de franse benaming voor een heerlijke kreeftensoep gemaakt van kreeftenschalen, groenten en meer. Dé ideale soep tijdens de kerstdagen!

1 uur 20 minuten
12 personen
Bisque de homard - kreeftensoep ingrediënten
Recept bisque de homard - kreeftensoep

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-12-2016, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-06-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
1 uur
Totale tijd
1 uur 20 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Vul de grote pan met water en breng aan de kook. Snijd een ui grof, je hoeft deze niet eerst te pellen.

Was ondertussen de prei en bleekselderij, snijd de prei en 1 bleekselderij grof en voeg dit toe aan het water samen met de ui, peperkorrels, zout en laurierblaadjes.

Zodra het water kookt, kook je de kreeften 5 minuten lang in het smaakvolle kokende water. Laat de gekookte kreeften afkoelen en gooi het water weg.

Pel de knoflooktenen en 2 uien en snijd deze fijn. Schil de wortel en snijd deze, en de bleekselderij, in kleine stukjes. Haal het kreeftenvlees uit de kreeften en leg apart. 

Bisque de homard - kreeftensoep
Bisque de homard - kreeftensoep

De bisque de homard afmaken – 1 uur

Verhit olijfolie in een grote pan en bak de kreeftenschalen ongeveer 10 minuten op hoog vuur. Voeg dan de knoflook, uien, wortel en bleekselderij toe en bak nog enkele minuten langer.

Voeg de bloem toe en na ongeveer een minuut ook de tomatenpuree. Blus af met Brandy en witte wijn om alle aanbaksels los te maken, deze geven de meeste smaak aan de soep.

Schenk de visbouillon erbij, voeg de takjes tijm toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep op laag vuur trekken voor minimaal een half uur.

Je kunt de soep ook een nacht in de koelkast laten staan voor nog meer smaak, maar dit is niet noodzakelijk. Zeef de soep en voeg de room toe.

Breng de kreeftensoep op smaak met cayenne peper en zout. Serveer met fijngesneden kreeftenvlees. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

12 waarderingen
😍
12
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
379.79 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
12.29 g
3.65 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
20.3 g
6.56 g
Eiwitten
23.39 g
Vezels
1.95 g
Natrium
1245.13 mg
Mineralen
Ijzer
2.62 mg
Calcium
140.62 mg
Magnesium
59.7 mg
Kalium
59.7 mg
Fosfor
313.51 mg
Koper
1.38 mg
Zink
3.35 mg
Jodium
175.03 µg
Selenium
150 µg
Vitamines
Vitamine C
11.11 mg
Vitamine D
0.19 mg
Vitamine A
1.4 mg
Vitamine B1
0.2 mg
Vitamine B2
0.2 mg
Vitamine B6
0.21 mg
Vitamine B12
2.54 µg
Foliumzuur
22.64 µg
Vitamine E
1.53 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Bisque de homard - kreeftensoep"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.