Gebakken spitskool met tahinisaus - heerlijk bijgerecht
😍 0 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Gebakken spitskool met tahinisaus veganistisch

Deze heerlijke gebakken spitskool met tahinisaus is een makkelijk bijgerecht bomvol smaak. De tahinisaus, ofwel een saus met sesam, maak je gemakkelijk zelf met weinig ingrediënten.

40 minuten
6 personen

Spitskool is een heerlijke groenten die heel veelzijdig is, zoals uit de wok, in de soep of in een salade. Gebakken spitskool is een keer iets anders en makkelijk te maken. De zachte smaak van spitskool die wordt gebakken in de pan past perfect bij de volle smaak van tahinisaus en peterselie.

Spitskool is als één van de weinige koolsoorten een zomergroente. Serveer deze gebakken spitskool eens met rijst of couscous en een stukje vlees of vis.

Gebakken spitskool met tahinisaus ingrediënten

Recept gebakken spitskool met tahinisaus

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept gebakken spitskool met tahinisaus allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-02-2025, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 20-02-2025

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
25 minuten
Totale tijd
40 minuten

Sausjes maken – 15 minuten

Verwijder de takjes van de peterselie en plaats deze samen met een flinke scheut olijfolie in een kleine blender.

Pureer de peterselie en voeg het sap van een halve citroen toe. Breng op smaak met peper en zout en verplaats de peterseliesaus naar een kleine kom.

Gebakken spitskool met tahinisaus
Gebakken spitskool met tahinisaus

Pel 2 knoflooktenen en pureer deze kort in de kleine blender. Voeg de tahin samen met het warme water en het sap van een halve citroen toe en pureer het geheel. Het warme water zal ervoor zorgen dat de tahin mooi glad zal worden.

Breng de tahini saus op smaak met peper en zout en voeg eventueel een beetje extra water toe voor een dunnere saus.

Gebakken spitskool met tahinisaus maken – 25 minuten

Snijd de spitskool door de helft en snijd de helft daarna in 3 stukken. Snijd de andere helft ook in 3 stukken zodat je 6 gelijke parten hebt.

Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak hierin beide kanten van de spitskool partjes mooi bruin.

Schenk een klein laagje water erbij en plaats een deksel op de pan. Laat de spitskool beetgaar worden op middelhoog vuur. Dit zal ongeveer 10 tot 15 minuten duren.

Haal de deksel van de pan en laat het water volledig verdampen. Breng de spitskool op smaak met peper en zout en serveer met tahinisaus en peterseliesaus, eet smakelijk!

Tips!

Kan ik gebakken spitskool vooraf maken?

Je kunt de spitskool vooraf maken, je kunt deze dan vlak voor het serveren kort opwarmen in een bakpan en serveren met beide sauzen.

Kan ik de tahinisaus vervangen?

Je kunt de tahinisaus eventueel volledig weglaten of vervang de sesam saus door een yoghurtsaus of knoflooksaus.

Wat vind je hiervan?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
150.57 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
6.47 g
2.96 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
10.94 g
1.54 g
Eiwitten
6.80 g
Vezels
4.96 g
Natrium
305.04 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
0.17 spitskool 19.25 2.33 g 2.33 g 0.35 g - 1.75 g 1.28 g 5.83 mg 0.29 mg 29.17 mg 5.83 mg 175.00 mg 17.50 mg 0.03 mg 0.12 mg - - 29.17 mg - - 0.02 mg 0.02 mg 0.06 mg - 17.50 µg - - -
olijfolie 1.35 - - 0.15 g 0.02 g - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
2.5 takje verse peterselie 2.98 0.13 g - 0.02 g - 0.39 g 0.39 g 2.63 mg 0.66 mg 3.50 mg 4.38 mg 74.38 mg 11.38 mg - 0.08 mg - - 14.00 mg - 0.08 mg 0.01 mg 0.03 mg 0.02 mg - 10.50 µg - - -
0.17 citroen 7.20 1.30 g 0.60 g 0.08 g - 0.10 g 0.44 g 0.40 mg 0.02 mg 2.00 mg 2.00 mg 30.00 mg 4.00 mg 0.01 mg 0.02 mg - - 9.00 mg - - 0.01 mg - 0.01 mg - 1.60 µg - - -
20 gram tahin sesamzaad 113.60 1.30 g - 10.30 g 1.50 g 4.30 g 2.50 g 70.00 mg 2.30 mg 180.00 mg 70.00 mg 100.00 mg 112.00 mg 0.30 mg 1.00 mg - - - - - 0.06 mg 0.02 mg 0.03 mg - 14.00 µg - - -
13.33 ml lauwwarm water - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
0.33 knoflooktenen 3.27 0.65 g 0.02 g - - 0.14 g 0.04 g 0.09 mg 0.03 mg 3.97 mg 0.47 mg 14.00 mg 3.03 mg 0.01 mg 0.02 mg 0.04 µg - 0.33 mg - - - - 0.01 mg - 0.09 µg - - -
peper en zout 2.93 0.76 g 0.01 g 0.04 g 0.02 g 0.12 g 0.30 g 226.09 mg 0.06 mg 2.67 mg 0.89 mg 7.39 mg 1.01 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.34 µg 0.01 µg 0.89 mg - - - - - - 0.12 µg 0.05 mg 1.91 µg -
    150.57 6.47 g 2.96 g 10.94 g 1.54 g 6.80 g 4.96 g 305.04 mg 3.36 mg 221.30 mg 83.56 mg 400.77 mg 148.92 mg 0.36 mg 1.25 mg 0.38 µg 0.01 µg 53.38 mg - 0.08 mg 0.11 mg 0.08 mg 0.13 mg - 43.81 µg 0.05 mg 1.91 µg -
0 reacties op "Gebakken spitskool met tahinisaus"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.