Deze geroosterde vijgen met honing zijn een makkelijk toetje welke binnen een kwartiertje gemaakt is. Extra lekkere zoete vijgen met kaneel, romig vanille ijs en knapperige noten.
Vijgen zijn al lekker van zichzelf, maar voeg er kaneel, kardemom en honing aan toe en rooster ze in de oven tot perfectie. Heerlijke warme vijgen uit de oven met romig vanille ijs en knapperige walnoten of pecannoten zijn een fantastisch toetje.
Makkelijk om te maken met weinig ingrediënten, ideaal om een etentje in de herfst af te sluiten met een geweldig toetje. Je kunt de kardemom eventueel weglaten, maar deze geeft net even die extra smaakboost aan je geroosterde vijgen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-09-2025, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 29-11-2025
Je kunt de vijgen roosteren in de oven of airfryer. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Was de vijgen, snijd de steeltjes eraf en snijd de vijgen door de helft.

Leg de vijgen met de snijkant naar boven in een ovenschaal en bestrooi deze met kaneel en kardemom.
Besprenkel met honing en rooster de vijgen in ongeveer 10 minuten tot ze gaan karameliseren.

Hak ondertussen de walnoten (of pecannoten) grof.
Serveer de geroosterde vijgen met vanille ijs en grof gehakte walnoten, geniet ervan!
Moet ik vijgen wassen?
Vijgen kun je met schil eten, het is aan te raden om ze vooraf voorzichtig af te spoelen. Het enige wat je hoeft te doen is het verwijderen van het steeltje, de rest van de vijg is eetbaar.
Kun je geroosterde vijgen vooraf maken?
Geroosterde vijgen zijn warm het allerlekkerste en aangezien het een snel en makkelijk te maken toetje is zou ik niet aanraden het vooraf te maken. Je kunt eventueel wel de vijgen al vooraf wassen en snijden.
Per 1 persoonsportie / stuk:
| Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 3 | verse vijgen | 144.00 | 29.25 g | 29.25 g | 0.45 g | - | 3.15 g | 4.73 g | 4.50 mg | 1.35 mg | 123.75 mg | 38.25 mg | 540.00 mg | 67.50 mg | 0.16 mg | 0.56 mg | - | - | 6.30 mg | - | 0.07 mg | 0.11 mg | 0.11 mg | 0.25 mg | - | - | - | - | - | ||
| 0.25 | theelepel | gemalen kaneel | 1.57 | 0.28 g | - | 0.02 g | 0.01 g | 0.02 g | 0.13 g | 0.15 mg | 0.19 mg | 6.00 mg | 0.30 mg | 2.50 mg | 0.30 mg | - | 0.01 mg | - | - | 0.15 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 0.13 | theelepel | gemalen kardemom | 0.78 | 0.17 g | 0.07 g | 0.02 g | - | 0.03 g | 0.07 g | 0.05 mg | 0.03 mg | 0.96 mg | 0.57 mg | 2.80 mg | 0.45 mg | - | 0.02 mg | - | 0.07 µg | 0.05 mg | - | - | - | - | - | - | 0.03 µg | - | 0.39 µg | - | |
| 0.5 | eetlepel | honing | 38.50 | 9.44 g | 9.39 g | - | - | 0.05 g | - | 0.88 mg | 0.16 mg | 0.63 mg | 0.25 mg | 6.25 mg | 2.50 mg | 0.01 mg | 0.08 mg | - | - | 0.40 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | - | - | - | - | |
| 1 | bol | vanille roomijs | melk | 128.50 | 11.75 g | 10.00 g | 8.25 g | 4.90 g | 1.95 g | 0.05 g | 52.50 mg | 0.05 mg | 50.00 mg | 10.00 mg | 65.00 mg | 55.00 mg | - | 0.15 mg | - | - | - | 0.10 mg | 0.07 mg | 0.03 mg | 0.05 mg | 0.02 mg | 0.15 µg | 2.50 µg | - | - | - |
| 0.25 | handvol | walnoten | noten | 42.19 | 0.76 g | 0.16 g | 3.91 g | 0.31 g | 0.90 g | 0.50 g | 0.13 mg | 0.13 mg | 5.63 mg | 10.00 mg | 33.75 mg | 25.00 mg | 0.08 mg | 0.16 mg | - | - | 0.25 mg | - | - | 0.03 mg | 0.02 mg | 0.03 mg | - | 3.13 µg | - | - | - |
| 355.53 | 51.64 g | 48.87 g | 12.64 g | 5.22 g | 6.10 g | 5.47 g | 58.20 mg | 1.91 mg | 186.96 mg | 59.37 mg | 650.30 mg | 150.75 mg | 0.25 mg | 0.97 mg | - | 0.07 µg | 7.15 mg | 0.10 mg | 0.13 mg | 0.18 mg | 0.19 mg | 0.30 mg | 0.15 µg | 5.65 µg | - | 0.39 µg | - | ||||
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!