Een heerlijke luchtige kastanjemousse wordt gemaakt met weinig ingrediënten. De kastanjes samen met de smaak van koffie, peren en chocolade is een perfect herfsttoetje.
Deze luchtige en romige kastanjemousse wordt gemaakt met zoete kastanjepuree. Kastanjes zijn nootachtig en aards van smaak en door de toevoeging van suiker en vanille krijgt kastanjepuree een zachte, volle en zoete smaak. Een perfecte smaakmaker voor toetjes en gebak.
Zo worden de klassieke mont blanc toetjes gemaakt met crème de marrons (kastanjepuree) en is het perfect voor het maken van herfstige desserts zoals deze kastanjemousse.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-11-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 21-11-2024
Verwarm 60 ml espresso of sterke koffie in een kleine sauspan.
Plaats 3 blaadjes gelatine in koud water tot ze zacht zijn en roer deze bij de espresso.
Roer de zoete kastanjepuree erdoor tot het mengsel glad is en zet opzij.
Scheid de eieren en klop de eidooiers samen met 50 gram suiker tot deze luchtig en wit zijn geworden. Dit kun je het beste met een elektrische mixer doen.
Klop de slagroom tot deze vrij stijf is en roer dit samen met het kastanjepuree mengsel door de luchtige eidooiers.
Klop de eiwitten tot deze volledig stijf zijn, dit kun je het beste met een elektrische mixer doen.
Roer de eiwitten voorzichtig door het kastanje mengsel en zorg ervoor dat de mousse zo luchtig mogelijk zal blijven. Roer niet te hard en niet te lang.
Zet de mousse in de koelkast om op te stijven. Schil vlak voor het serveren de peren en snijd deze in stukjes.
Serveer de kastanjemousse in glaasjes en verdeel hier de stukjes peer over. Maak af met chocolade schaafsels, deze kun je zelf maken door met een klein mesje over de reep chocolade te schrapen. Geniet ervan!
Wat is zoete kastanjepuree en waar kan ik het kopen?
Zoete kastanjepuree wordt gemaakt van tamme kastanjes, suiker en vanille. Deze 'crème de marrons' (pâte de marrons, purée de marrons) wordt veel gebruikt in de Franse patisserie en in Frankrijk overal verkrijgbaar.
In Nederland kun je kastanjepuree bij de grotere supermarkten kopen, vooral tijdens de feestdagen is het wat vaker te verkrijgen. Bij de meeste speciaalzaken verkopen ze ook vaak zoete kastanjepuree.
Kan ik de gelatine weglaten?
Wanneer je de gelatine volledig weg zal laten, zal de mousse nog steeds lekker zijn maar wel aan de dunne kant. Je kunt de gelatine bijvoorbeeld vervangen door agar agar, dan is deze kastanjemousse ook direct vegetarisch.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.