Deze Braciole met tomatensaus is een Italiaanse klassieker uit Zuid Italië. Heerlijk zacht vlees met kruiden, Prosciutto en knapperig broodkruim. Serveer met pasta en een frisse salade,
Mocht je geen groot stuk bavette (flank steak, runderflank) vinden, kun je eventueel ook kleinere rolletjes braciole maken. Je kunt zelfs individuele kleine rolletjes maken die je per bord serveert.
Dit Italiaanse rundvlees kent zijn oorsprong in Zuid Italië, maar soms wordt dit ook wel gemaakt van paardenvlees. Maar de beef braciole is het meest gangbare en het populairste. Heerlijk in een simpele tomatensaus, zodat het malse vlees het beste tot zijn recht komt.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 27-11-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 02-12-2024
Haal het rundvlees een half uur vooraf uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
Pel ondertussen alle knoflooktenen en de ui en snijd deze fijn.
Hak de peterselie fijn en verwijder de takjes van de tijm. Meng de tijm blaadjes samen met de peterselie en 3 teentjes knoflook.
Verhit een middelgrote bakpan op hoog vuur zonder olie of boter en rooster 15 gram pijnboompitten tot deze mooi goudbruin zijn.
Verplaats de pijnboompitten naar een snijplank en hak deze grof. Rooster dan nogmaals een handvol pijnboompitten tot deze mooi goudbruin zijn en zet deze opzij.
Verhit de bakpan opnieuw en voeg een scheut olijfolie toe. Bak de panko tot deze mooi goudbruin is en roer dit samen met de gehakte pijnboompitten door het kruidenmengsel. Roer hier 30 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas samen met 1,5e eetlepel goede olijfolie doorheen.
Breng op smaak met zwarte peper, grof zout en een snufje chilivlokken en zet opzij.
Leg het vlees tussen 2 stukken huishoudfolie en gebruik een vleeshamer om het vlees platter te maken zodat je deze beter kunt oprollen.
Plaats de plakken Prosciutto over het vlees en verdeel hier het panko mengsel overheen. Druk de panko goed aan en rol dit strak op.
Gebruik een keukentouw om de rol vast te binden zodat hij tijdens het bakken niet uit elkaar valt.
Verhit een scheutje olijfolie in een middelgrote pan en fruit hierin de ui en de rest van de knoflook tot de ui glazig is geworden.
Voeg 2 blikken tomaten toe samen met 2 takjes verse basilicum. Dit zal ongeveer 15 minuten duren.
Verwijder de takjes basilicum en pureer de saus met een staafmixer om een gladde tomatensaus te maken. Breng op smaak met een snuf chilivlokken, peper en zout.
Verhit een klont boter en een scheut olijfolie in een braadpan en bak het vlees rondom mooi goudbruin.
Schenk de tomatensaus bij het vlees, plaats de deksel op de pan en laat het vlees rustig gaar worden in ongeveer 1,5 uur.
Haal het vlees uit de saus, verwijder het keukentouw en snijd het vlees in stukken. Serveer het vlees met de tomatensaus, extra pijnboompitten en verse basilicum. Eet smakelijk!
Wat serveer je bij braciole?
Braciole met tomatensaus is een typisch Italiaans vleesgerecht, hier kun je bijvoorbeeld pasta en een frisse salade bij serveren.
Kan ik braciole vooraf maken?
Je kunt de braciole met tomatensaus tot wel 2 dagen vooraf maken. Je kunt deze dan opnieuw opwarmen in de saus of houd het vlees en de saus apart zodat je deze enkel nog hoeft aan te braden en samen te voegen.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.