Klassieke oesters
😍 11Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Klassieke oesters

Heerlijke klassieke oesters met een sjalot vinaigrette, ouderwets lekker met verjus. Een heerlijk fris voorgerecht, dit feestelijke gerecht is vooral in Frankrijk een traditie tijdens de feestdagen.

20 minuten
2 personen
Klassieke oesters ingrediënten

Recept klassieke oesters

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-12-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Pel de sjalot en snijd zo fijn mogelijk. Meng de sjalot samen met een scheut verjus, sap van een halve citroen en een scheutje rode wijnazijn. Breng op smaak met een beetje peper.

Maak de oesters open, dit kun je het beste doen door de oester met de platte kant naar boven in een theedoek te leggen.

Gebruik een oestermes en plaats deze tussen de schelpen en wrik een paar keer van boven naar beneden tot de platte kant van de oester los gaat.

Snijd de oester los van de aanhechting van de onderste schelp.

Zorg ervoor dat de oesters los zijn, dit kun je controleren door de oester in de schelp om te draaien.

Klassieke oesters
Klassieke oesters

De klassieke oesters afmaken – 5 minuten

Vul een groot bord met crushed ijs en zet het bakje met sjalot vinaigrette in het midden.

Plaats de opengemaakte oesters rondom samen met een paar partjes citroen en serveer direct. 

Schep een beetje van de sjalot vinaigrette over een oester en slurp de schelp leeg. Geniet ervan!

Tips!

Wat is verjus?

Verjus is druivensap gemaakt van onrijpe druiven. Letterlijk is het “vert jus”, groen sap in het Frans. Het krijgt daardoor een friszure smaak.

Kan ik verjus vervangen?

Je kunt de verjus vervangen door azijn of citroensap. 

Hoeveel oesters per persoon?

Als voorgerecht worden meestal 6 - 7 oesters per persoon geserveerd.

Hoe lang op voorhand mag je oesters openen?

Na het openen van een oester kun je deze het beste direct serveren. Hoe verser hoe beter. Je kunt ze dan een aantal uur erna nog eten, maar langer bewaren is niet aan te raden.

Wat vind je van dit recept?

11 waarderingen
😍
11
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
58.9 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
4.91 g
0.91 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
1.23 g
0.6 g
Eiwitten
6.38 g
Vezels
0.99 g
Natrium
175.4 mg
Mineralen
Ijzer
3.74 mg
Calcium
55.3 mg
Magnesium
21.5 mg
Kalium
21.5 mg
Fosfor
101 mg
Koper
1.53 mg
Zink
9.64 mg
Jodium
36 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
15.85 mg
Vitamine D
0.6 mg
Vitamine A
0.05 mg
Vitamine B1
0.11 mg
Vitamine B2
0.13 mg
Vitamine B6
0.01 mg
Vitamine B12
9.6 µg
Foliumzuur
11.4 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Klassieke oesters"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.