Gevulde kwartels
😍 16Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gevulde kwartels

Deze gevulde kwartels zien er feestelijk uit en ze zijn ontzettend lekker met een vulling van gehakt, knoflook en salie. Zeker de moeite waard!

30 minuten
4 personen
Gevulde kwartels ingrediënten

Recept gevulde kwartels

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-07-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 18-11-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de salie indien nodig en snijd deze fijn. Meng de knoflook en salie samen met het gehakt of worstvulling. Breng op smaak met peper en zout. 

Verwarm de oven voor op de hoogste temperatuur die mogelijk is, voor onze oven is dit 230 graden.

Op deze hoge temperatuur zul je merken dat de kwartels erg snel klaar zijn en alle smaak en vocht nog in de kwartel zit omdat de buitenkant snel is dichtgeschroeid. Op deze manier zullen de kleine vogels niet droog worden. 

Gevulde kwartels
Gevulde kwartels

Gevulde kwartels afmaken – 20 minuten

Vul de kwartels met de vulling en wikkel een plak spek eromheen. Leg de gevulde kwartels in een ovenschaal en bak deze mooi goudbruin in ongeveer 10 tot 15 minuten tijd.

De exacte tijd is afhankelijk van je oven. Als je deze te lang zal bakken zullen de kwartels droog worden.

Serveer de gevulde kwartels bijvoorbeeld met geroosterde aardappelen en een simpele salade, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

16 waarderingen
😍
16
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
400.21 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
2.77 g
0.04 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
28.27 g
3.66 g
Eiwitten
34.56 g
Vezels
0.76 g
Natrium
777.19 mg
Mineralen
Ijzer
6.78 mg
Calcium
44.64 mg
Magnesium
10.14 mg
Kalium
10.14 mg
Fosfor
59.8 mg
Koper
0.07 mg
Zink
0.68 mg
Jodium
0.57 µg
Selenium
2.56 µg
Vitamines
Vitamine C
3.04 mg
Vitamine D
0.2 mg
Vitamine A
228.7 mg
Vitamine B1
0.08 mg
Vitamine B2
0.1 mg
Vitamine B6
0.11 mg
Vitamine B12
0.44 µg
Foliumzuur
10.19 µg
Vitamine E
0.56 mg
Vitamine K
67.16 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
4 reacties op "Gevulde kwartels"
Cherry zegt op 18-10-2022
Hallo hoe maak je de kwartels schoon haal je allen de ingewanden er uit of ook de botjes
Ohmydish zegt op 18-10-2022

Hallo Cherry, 

Bedankt voor je bericht. De kwartels zijn bijna altijd al ontdaan van de ingewanden als je deze koopt. Als dit niet het geval is, maak je de kwartels schoon door de ingewanden (+ veren en kop) te verwijderen. Je kunt de kwartels eventueel uitbenen (botjes verwijderen), maar dat is naar mijn idee zonde van het werk en de smaak die botten afgeven aan het vlees. Veel liefs, Véronique

Cherry zegt op 18-10-2022
Oke ik zelf heb een koks opleiding gedaan en wij deeden altijd uitbenen
Ohmydish zegt op 18-10-2022

Wat leuk, ik ook! Het kan beide, het is net wat je eigen voorkeur is. 

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.