Deze gevulde kwartels zien er feestelijk uit en ze zijn ontzettend lekker met een vulling van gehakt, knoflook en salie. Zeker de moeite waard!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 21-07-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 18-11-2024
Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de salie indien nodig en snijd deze fijn. Meng de knoflook en salie samen met het gehakt of worstvulling. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op de hoogste temperatuur die mogelijk is, voor onze oven is dit 230 graden.
Op deze hoge temperatuur zul je merken dat de kwartels erg snel klaar zijn en alle smaak en vocht nog in de kwartel zit omdat de buitenkant snel is dichtgeschroeid. Op deze manier zullen de kleine vogels niet droog worden.
Vul de kwartels met de vulling en wikkel een plak spek eromheen. Leg de gevulde kwartels in een ovenschaal en bak deze mooi goudbruin in ongeveer 10 tot 15 minuten tijd.
De exacte tijd is afhankelijk van je oven. Als je deze te lang zal bakken zullen de kwartels droog worden.
Serveer de gevulde kwartels bijvoorbeeld met geroosterde aardappelen en een simpele salade, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie / stuk:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
1 | kwartels | 285.00 | 0.15 g | - | 18.75 g | - | 29.25 g | - | 75.00 mg | 6.00 mg | 22.50 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | 1.20 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | ||
25 | gram | gehakt of worst vulling | 67.00 | 0.25 g | - | 6.00 g | 2.25 g | 3.00 g | - | 212.50 mg | 0.38 mg | 5.00 mg | 5.00 mg | 45.00 mg | 37.50 mg | 0.03 mg | 0.50 mg | - | 2.50 µg | - | - | 6.25 mg | 0.03 mg | 0.08 mg | 0.05 mg | 0.38 µg | 2.50 µg | 0.20 mg | - | - | |
0.5 | knoflooktenen | 4.90 | 0.98 g | 0.03 g | - | - | 0.21 g | 0.07 g | 0.14 mg | 0.05 mg | 5.95 mg | 0.70 mg | 21.00 mg | 4.55 mg | 0.01 mg | 0.04 mg | 0.05 µg | - | 0.49 mg | - | - | 0.01 mg | - | 0.01 mg | - | 0.14 µg | - | - | - | ||
0.25 | klein handjevol | verse salie | 1.61 | 0.25 g | - | 0.06 g | 0.01 g | 0.12 g | 0.25 g | 0.41 mg | 0.06 mg | 6.19 mg | 1.61 mg | 16.01 mg | 1.24 mg | 0.01 mg | 0.03 mg | - | 0.04 µg | 1.21 mg | - | 221.25 mg | - | 0.01 mg | 0.01 mg | - | 7.27 µg | 0.28 mg | 64.29 µg | - | |
peper en zout | 4.39 | 1.13 g | 0.01 g | 0.06 g | 0.02 g | 0.18 g | 0.44 g | 339.13 mg | 0.09 mg | 4.00 mg | 1.33 mg | 11.09 mg | 1.51 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.52 µg | 0.02 µg | 1.34 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.18 µg | 0.08 mg | 2.86 µg | - | |||
1 | gerookte spekplakken | 37.30 | - | - | 3.40 g | 1.37 g | 1.80 g | - | 150.00 mg | 0.20 mg | 1.00 mg | 1.50 mg | 20.00 mg | 15.00 mg | 0.02 mg | 0.10 mg | - | - | - | 0.20 mg | - | 0.04 mg | 0.01 mg | 0.03 mg | 0.06 µg | 0.10 µg | - | - | - | ||
400.21 | 2.77 g | 0.04 g | 28.27 g | 3.66 g | 34.56 g | 0.76 g | 777.19 mg | 6.78 mg | 44.64 mg | 10.14 mg | 113.10 mg | 59.80 mg | 0.07 mg | 0.68 mg | 0.57 µg | 2.56 µg | 3.04 mg | 0.20 mg | 228.70 mg | 0.08 mg | 0.10 mg | 0.11 mg | 0.44 µg | 10.19 µg | 0.56 mg | 67.16 µg | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.