Ohmydish.nl


Gevulde kwartels

Deze gevulde kwartels zien er feestelijk uit en ze zijn ontzettend lekker met een vulling van gehakt, knoflook en salie. De moeite waard!

Gevulde kwartels
30 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Gevulde kwartels

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 kwartels
  • 100 gram gehakt of worst vulling
  • 2 knoflooktenen
  • klein handjevol verse salie
  • peper en zout naar smaak
  • 4 gerookte spekplakken
Gevulde kwartels ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • oven
  • ovenschaal
  • middelgrote kom

Bereiden

30 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gevulde-kwartels


Voorbereiding -- 10 minuten

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de salie indien nodig en snijd deze fijn. Meng de knoflook en salie samen met het gehakt of worstvulling. Breng op smaak met peper en zout. 

Verwarm de oven voor op de hoogste temperatuur die mogelijk is, voor onze oven is dit 230 graden. Op deze hoge temperatuur zul je merken dat de kwartels erg snel klaar zijn en alle smaak en vocht nog in de kwartel zit omdat de buitenkant snel is dichtgeschroeid. Op deze manier zullen de kleine vogels niet droog worden. 

Gevulde kwartels
Gevulde kwartels

Gevulde kwartels afmaken -- 20 minuten

Vul de kwartels met de vulling en wikkel een plak spek eromheen. Leg de gevulde kwartels in een ovenschaal en bak deze mooi goudbruin in ongeveer 10 tot 15 minuten. 

De exacte tijd is afhankelijk van je oven. Als je deze te lang zal bakken zullen de kwartels droog worden. Serveer bijvoorbeeld met geroosterde aardappelen en een simpele salade, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen
Volgend recept →
Warme abrikozen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.