Deze gevulde kwartels zien er feestelijk uit en ze zijn ontzettend lekker met een vulling van gehakt, knoflook en salie. De moeite waard!
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gevulde-kwartels
Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de salie indien nodig en snijd deze fijn. Meng de knoflook en salie samen met het gehakt of worstvulling. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op de hoogste temperatuur die mogelijk is, voor onze oven is dit 230 graden. Op deze hoge temperatuur zul je merken dat de kwartels erg snel klaar zijn en alle smaak en vocht nog in de kwartel zit omdat de buitenkant snel is dichtgeschroeid. Op deze manier zullen de kleine vogels niet droog worden.
Vul de kwartels met de vulling en wikkel een plak spek eromheen. Leg de gevulde kwartels in een ovenschaal en bak deze mooi goudbruin in ongeveer 10 tot 15 minuten.
De exacte tijd is afhankelijk van je oven. Als je deze te lang zal bakken zullen de kwartels droog worden. Serveer bijvoorbeeld met geroosterde aardappelen en een simpele salade, smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.