Een klassieke carpaccio zoals je deze in restaurants kunt bestellen, maar dan thuis. Een simpele klassieker met truffel, parmezaanse kaas en pijnboompitjes.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/klassieke-carpaccio
Je kunt de ossenhaas laten snijden door de slager, maar je kunt deze ook zelf in dunne plakjes snijden met een scherp mes of snijmachine.
Je kunt de ossenhaas dan strak in huishoudfolie rollen en deze vervolgens kort in vriezen. Op deze manier kun je deze makkelijker dun snijden.
Je kunt eventueel zelf truffelmayonaise maken door 3 eetlepels mayonaise te mengen met truffeltapenade, fijngesneden truffel of truffelolie.
Verdun deze vervolgens een klein beetje met room en breng op smaak met peper en zout.
Was de rucola, verwijder overtollig water met een sla centrifuge en verwijder eventueel de harde steeltjes. Breng de rucola op smaak met een beetje truffelolie, peper en zout.
Rooster de pijnboompitjes kort in een droge bakpan. Bestrooi deze direct met fijn zout en zet opzij.
Verdeel de dungesneden ossenhaas over 4 borden, bestrooi deze met peper en zout.
Verdeel er truffelmayonaise over en een beetje rucola. Maak af met kaas schaafsels en pijnboompitjes en serveer direct. Eet smakelijk!
Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!