Klassieke carpaccio

(22)

Een klassieke carpaccio zoals je deze in restaurants kunt bestellen, maar dan thuis. Een simpele klassieker met truffel, parmezaanse kaas en pijnboompitjes.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-12-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-10-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Voorgerechten
Klassieke carpaccio

Ingrediënten


  • 200 gram ossenhaas
  • ongeveer 6 eetlepels truffelmayonaise
  • flinke handvol rucola
  • optioneel: truffelolie
  • kleine handvol parmezaanse kaas schaafsels
  • kleine handvol pijnboompitjes
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • optioneel: scherp mes of snijmachine
  • optioneel: sla centrifuge
  • middelgrote kom
  • kleine bakpan

Klassieke carpaccio Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Voorgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/klassieke-carpaccio


Je kunt de ossenhaas laten snijden door de slager, maar je kunt deze ook zelf in dunne plakjes snijden met een scherp mes of snijmachine. 

Je kunt de ossenhaas dan strak in huishoudfolie rollen en deze vervolgens kort in vriezen. Op deze manier kun je deze makkelijker dun snijden.

Je kunt eventueel zelf truffelmayonaise maken door 3 eetlepels mayonaise te mengen met truffeltapenade, fijngesneden truffel of truffelolie. 

Verdun deze vervolgens een klein beetje met room en breng op smaak met peper en zout.

Klassieke carpaccio
Klassieke carpaccio

Klassieke carpaccio maken – 20 minuten

Was de rucola, verwijder overtollig water met een sla centrifuge en verwijder eventueel de harde steeltjes. Breng de rucola op smaak met een beetje truffelolie, peper en zout.

Rooster de pijnboompitjes kort in een droge bakpan. Bestrooi deze direct met fijn zout en zet opzij.

Verdeel de dungesneden ossenhaas over 4 borden, bestrooi deze met peper en zout. 

Verdeel er truffelmayonaise over en een beetje rucola. Maak af met kaas schaafsels en pijnboompitjes en serveer direct. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-12-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-10-2023


Waardeer dit recept!
22 stemmen

Klassieke carpaccio: Veel gestelde vragen

Wat is carpaccio?

Carpaccio betekent ‘dun gesneden’, en er wordt meestal een Italiaans koud voorgerecht mee bedoeld. Deze klassieke carpaccio wordt gemaakt van dungesneden rauw rundvlees, dit kan bijvoorbeeld runderlende of ossenhaas zijn.

Is carpaccio gezond?

Rood vlees bevat eiwitten, vitamines, mineralen en vooral veel ijzer. Rood vlees bevat daarnaast weinig vet, maar teveel rood vlees eten is dan weer iets minder gezond.

0 reacties op Klassieke carpaccio

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.