Met een feestelijke Engelse trifle maak je indruk tijdens de feestdagen. Met heerlijke custard, frambozen, slagroom en meer is dit de perfecte kerst trifle die je vooraf kunt maken.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-12-2022, dit recept is voor 10 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 27-07-2024
Je kunt zelf custard maken, of deze kant-en-klaar kopen. Om zelf custard te maken, volg je dit recept voor banketbakkersroom. Laat de custard erna volledig afkoelen.
Verwarm 300 gram diepvries frambozen samen met 1 eetlepel suiker. Gebruik een lepel om de frambozen te pletten zodat het een soort saus zal worden. Laat de frambozensaus volledig afkoelen.
Pers het sap uit de mandarijnen, als deze heel sappig zijn zul je er maar 3 nodig hebben. Rooster een handvol amandelschaafsel in een droge bakpan.
Plaats de lange vingers op de bodem, breek deze in stukjes voor de hoekjes zodat de hele bodem bedekt is. Verdeel het mandarijnensap over de lange vingers en laat dit 5 minuten staan.
Druk dan de lange vingers eventueel iets mooier in de hoekjes, dit zal nu namelijk beter gaan nu de lange vingers zacht zijn geworden.
Verdeel de frambozensaus over de lange vinger en zorg dat deze niet over de randen van de koekjes zullen gaan. Dan zul je de laagjes namelijk minder goed zien.
Houd een handvol frambozen apart voor de bovenkant en verdeel de rest van de frambozen over de saus. Zorg dat ze vooral rondom tegen het glas aan zitten, dit ziet er namelijk mooi uit.
Verdeel de custard over de frambozen en strijk de bovenkant glad. Laat dit 5 minuten staan voor je de volgende laag erover gaat verdelen.
Klop ondertussen de slagroom met een elektrische mixer samen met 2 eetlepels suiker, zorg dat de slagroom niet te stijf zal zijn.
Je kunt nu een deel van de slagroom in een spuitzak met stervormig spuitmondje doen om rozetjes te spuiten, maar je kunt dit ook achterwege laten.
Verdeel de slagroom over de custard en maak de Engelse trifle af met verse frambozen en amandelschaafsel. Je kunt eventueel ook nog mini meringues toevoegen, geniet ervan!
Wat is een trifle?
Een trifle komt uit de Engelse keuken, het bestaat uit meerdere laagjes in een glazen kom, het liefst een grote trifle schaal. Je start met een bodem van biscuit of cake die wordt besprenkeld met drank of vruchtensap. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld sherry gebruiken.
Hoe lang vooraf kun je een trifle maken?
Een trifle is het lekkerste als je deze niet te lang van te voren maakt, maar een dag vooraf kan prima.
Hoe lang kun je een trifle bewaren?
Na het maken kun je de trifle het beste zo snel mogelijk eten, dan is deze het lekkerste. De trifle kun je echter tot wel 2 dagen in de koelkast bewaren.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.