Deze gegrilde aubergine rolletjes zijn makkelijk om te maken met weinig ingrediënten. Een ideaal vegetarisch hapje tijdens een feestje of voorafgaand aan een etentje.
Ben je op zoek naar een simpel vegetarisch hapje voor tijdens een feestje of borrel? Maak dan eens deze gegrilde aubergine rolletjes met paprika, mozzarella en basilicum. Warm het allerlekkerste, maar koud of lauwwarm nog steeds een aanrader!
Door aubergine eerst te bestrooien met zout zal het vocht worden onttrokken, waardoor ze tijdens het grillen extra smaakvol zullen worden. Je kunt de aubergine zowel in een grillpan of op de barbecue bereiden.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-06-2025, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 03-06-2025
Snijd de aubergine in vrij dunne lange plakken en bestrooi deze met zout. Laat de aubergine minimaal 10 minuten staan.
Door het zout zal het vocht uit de aubergine worden onttrokken waardoor deze smaakvoller zal worden.
Dep de aubergine droog met keukenpapier en verhit een grill pan op hoog vuur.
Besprenkel de aubergine met olijfolie en grill deze aan beide kanten tot het grillpatroon zichtbaar is. Zorg ervoor dat de aubergine volledig gaar is, maar niet verbrand.
Bestrooi de aubergine direct met peper en zout en herhaal tot alle aubergine is gegrild.
Snijd de gegrilde paprika in stukjes en maak rolletjes door te beginnen met paprika, dan mozzarella en eindig met verse basilicum.
Rol de aubergine zo strak mogelijk op en herhaal voor de resterende rolletjes. Serveer direct, want ze zijn het lekkerste als de aubergine nog warm is. Geniet ervan!
Waarom aubergine met zout bestrooien?
Door aubergines na het snijden te bestrooien met zout zal het vocht uit de aubergine worden onttrokken. Hierdoor zal de structuur van de aubergine verbeteren, waardoor de aubergine na het garen smaakvoller zal worden. Daarnaast zal de aubergine hierdoor minder olie opnemen tijdens het bakken.
Kan ik aubergine rolletjes vooraf maken?
Je kunt de aubergine rolletjes een dag vooraf maken, ze zijn koud namelijk nog steeds lekker al zijn ze het lekkerste wanneer deze nog warm zijn.
Per 1 persoonsportie / stuk:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
0.25 | aubergine | 3.13 | 0.44 g | 0.19 g | 0.03 g | - | 0.15 g | 0.31 g | 0.38 mg | 0.13 mg | 1.88 mg | 2.50 mg | 31.25 mg | 6.25 mg | - | 0.06 mg | - | - | 3.75 mg | - | - | 0.01 mg | 0.01 mg | - | - | - | - | - | - | ||
25 | gram | mozzarella | melk | 61.50 | 1.15 g | - | 4.13 g | 2.50 g | 5.00 g | - | 30.00 mg | 0.05 mg | 100.00 mg | 2.50 mg | 10.00 mg | 60.00 mg | 0.03 mg | 0.60 mg | - | - | 0.25 mg | 0.03 mg | 0.04 mg | 0.01 mg | 0.07 mg | 0.02 mg | 0.38 µg | 3.75 µg | - | - | - |
0.25 | gegrilde paprika | 9.75 | 1.69 g | 1.31 g | - | - | 0.38 g | 0.75 g | 3.75 mg | 0.15 mg | 7.50 mg | 3.75 mg | 131.25 mg | 1.88 mg | 0.01 mg | 0.09 mg | - | - | 56.25 mg | - | 0.03 mg | 0.01 mg | 0.02 mg | 0.06 mg | - | 18.75 µg | - | - | - | ||
0.5 | takje | verse basilicum | 0.24 | 0.03 g | 0.02 g | - | - | 0.02 g | 0.02 g | 0.05 mg | 0.03 mg | 1.25 mg | 0.05 mg | 1.50 mg | 0.20 mg | - | - | - | - | 0.15 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
peper en zout | 4.39 | 1.13 g | 0.01 g | 0.06 g | 0.02 g | 0.18 g | 0.44 g | 339.13 mg | 0.09 mg | 4.00 mg | 1.33 mg | 11.09 mg | 1.51 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.52 µg | 0.02 µg | 1.34 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.18 µg | 0.08 mg | 2.86 µg | - | |||
olijfolie | 2.03 | - | - | 0.23 g | 0.03 g | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |||
81.03 | 4.43 g | 1.53 g | 4.44 g | 2.56 g | 5.72 g | 1.53 g | 373.31 mg | 0.44 mg | 114.62 mg | 10.13 mg | 185.09 mg | 69.84 mg | 0.05 mg | 0.77 mg | 0.52 µg | 0.02 µg | 61.74 mg | 0.03 mg | 0.07 mg | 0.03 mg | 0.10 mg | 0.08 mg | 0.38 µg | 22.68 µg | 0.08 mg | 2.86 µg | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!