Dit Pornstar Martini ijs is gebaseerd op de populaire cocktail met passievruchten, een fantastisch zelfgemaakt roomijs met vanille, passoa en limoen.
Voor de echte Pornstar Martini beleving, kun je er champagne (of andere mousserende wijn) overheen gieten of apart bij serveren, net zoals bij de cocktail zelf.
Voor het beste resultaat kun je dit Pornstar Martini ijs het beste in een ijsmachine maken, hierdoor zal het roomijs zijn zachte en romige textuur van krijgen. Je kunt het ijs eventueel ook invriezen en zelf regelmatig roeren tijdens het bevriezen, maar dit zal niet hetzelfde resultaat geven.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-06-2025, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-06-2025
Verwarm melk, slagroom en vanille extract in een middelgrote pan.
Klop de eidooiers samen met suiker tot deze luchtig en wit is geworden, hier kun je het beste een elektrische mixer voor gebruiken.
Schenk voorzichtig het warme mengsel bij de eidooiers terwijl je blijft kloppen. Als je dit te snel doet, of je klopt niet genoeg, zullen de eieren gaan garen en ontstaan er klontjes.
Schenk dan het mengsel terug in de pan en gaar het mengsel op laag vuur. Blijf voortdurend roeren om aanbranden te voorkomen.
Het beste kun je hier een siliconen spatel voor gebruiken, omdat je dan makkelijk over de bodem kunt roeren zonder een stukje te vergeten.
Je kunt zien of het mengsel gaar is, door met je vinger een streep te trekken op de spatel. Als de streep zichtbaar blijft, is het mengsel gaar. Laat het mengsel een beetje afkoelen.
Zodra het roommengsel een beetje is afgekoeld breng je deze op smaak met de inhoud van 5 passievruchten, rasp van 2 limoenen en 60 ml passoa.
Laat het mengsel vervolgens volledig afkoelen voor je deze in de ijsmachine zal schenken.
Schenk het mengsel in de machine en laat ongeveer 40 minuten draaien, afhankelijk van het type ijsmachine dat je gebruikt.
Zodra het klaar is, schep je het in een goed af te sluiten bak en zet in de vriezer. Serveer eventueel met extra passievrucht, geniet ervan!
Kan ik roomijs zonder ijsmachine maken?
Je kunt roomijs eventueel zonder ijsmachine maken, maar dit zal nooit het romige resultaat geven wat je gewend bent van roomijs. Je kunt het mengsel dan eventueel in een bak met deksel schenken en tijdens het bevriezen zelf regelmatig roeren. Door het gebrek aan continu ronddraaien zal het ijs niet luchtig worden, wat o.a. zorgt voor de zachtheid van ijs.
Mijn ijs wordt hard, wat nu?
Nadat je ijs in de vriezer doet wordt het nagenoeg altijd te hard om te scheppen. Dit komt doordat een vriezer doorgaans te hard vriest, de perfecte temperatuur voor ijs ligt namelijk eigenlijk net iets hoger.
Je zult ijs dan ook ongeveer een kwartiertje voor je het wilt scheppen alvast uit de vriezer moeten halen.
Per 1 persoonsportie / stuk:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
18.75 | ml | volle melk | melk | 11.63 | 0.81 g | 0.81 g | 0.64 g | 0.39 g | 0.69 g | - | 8.25 mg | - | 22.50 mg | 1.88 mg | 30.00 mg | 18.56 mg | - | 0.09 mg | - | - | 0.38 mg | 0.02 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.03 mg | 0.01 mg | 0.08 µg | 0.75 µg | - | - | - |
62.5 | ml | slagroom | melk | 210.63 | 1.75 g | 1.75 g | 22.50 g | 12.50 g | 1.25 g | - | 21.88 mg | - | 46.88 mg | 6.25 mg | 59.38 mg | 37.50 mg | 0.01 mg | 0.13 mg | - | - | 0.63 mg | 0.56 mg | 0.22 mg | 0.01 mg | 0.06 mg | 0.02 mg | 0.13 µg | 1.88 µg | - | - | - |
7.5 | ml | passievruchten likeur | 16.50 | 3.41 g | 3.41 g | 0.01 g | - | 0.02 g | - | 0.08 mg | - | 0.30 mg | 0.08 mg | 1.58 mg | 0.08 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
0.5 | eidooiers | ei | 34.80 | - | - | 3.20 g | 0.80 g | 1.62 g | - | 5.00 mg | 0.72 mg | 14.00 mg | 1.00 mg | 14.00 mg | 59.00 mg | 0.03 mg | 0.38 mg | - | 5.50 µg | - | 0.50 mg | 0.06 mg | 0.03 mg | 0.04 mg | 0.30 mg | 0.20 µg | 16.00 µg | 0.26 mg | 0.07 µg | - | |
10 | gram | suiker | 40.20 | 9.90 g | 9.90 g | - | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.20 mg | 0.40 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
0.25 | theelepeltjes | vanille extract | 5.76 | 1.52 g | 1.52 g | - | - | - | - | 0.18 mg | - | 0.22 mg | 0.06 mg | 2.96 mg | 0.12 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
0.25 | limoenen | 4.00 | 0.25 g | 0.24 g | 0.31 g | - | 0.06 g | - | 0.25 mg | 0.03 mg | 1.88 mg | - | 10.00 mg | 1.38 mg | - | - | - | - | 5.63 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ||
0.63 | passievruchten | 22.50 | 4.18 g | 2.25 g | 0.13 g | - | 0.43 g | 1.41 g | 5.63 mg | 0.30 mg | 2.81 mg | 5.63 mg | 65.63 mg | 11.25 mg | 0.02 mg | 0.15 mg | - | - | 3.75 mg | - | 0.04 mg | - | 0.02 mg | 0.02 mg | - | - | - | - | - | ||
346.01 | 21.82 g | 19.88 g | 26.79 g | 13.69 g | 4.08 g | 1.41 g | 41.26 mg | 1.06 mg | 88.58 mg | 15.08 mg | 183.94 mg | 127.88 mg | 0.06 mg | 0.75 mg | - | 5.50 µg | 10.38 mg | 1.08 mg | 0.32 mg | 0.05 mg | 0.16 mg | 0.35 mg | 0.40 µg | 18.63 µg | 0.26 mg | 0.07 µg | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!