Wentelteefjes van ontbijtkoek
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Wentelteefjes van ontbijtkoek

Een makkelijk toetje voor de feestdagen: wentelteefjes van ontbijtkoek met roomijs en vers fruit. Te maken met weinig ingrediënten en staat binnen een handomdraai op tafel.

15 minuten
4 personen

Voor dit simpele toetje is geen voorbereiding nodig en is binnen een kwartiertje klaar. Deze wentelteefjes van ontbijtkoek zijn het ideale toetje voor de feestdagen, een verrassend dessert en je zit weer binnen no-time met je gasten aan tafel.

De kruidige ontbijtkoek heeft weinig extra smaakmakers nodig, maar voor een extra kruidig toetje kies je voor kaneelijs. Voor een extra verrassend toetje maak je het ijs zelf, wat dacht je van rozemarijn ijs?

Wentelteefjes van ontbijtkoek ingrediënten

Recept wentelteefjes van ontbijtkoek

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-12-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Bijgewerkt op: 20-12-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
0 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
15 minuten

Wentelteefjes van ontbijtkoek maken – 15 minuten

Klop 2 eieren los samen met 200 ml melk. Je kunt hier eventueel een beetje suiker aan toevoegen, maar ik vond dit niet nodig doordat het ijs en ontbijtkoek ook al zoet zijn.

Snijd de ontbijtkoek in plakken en leg haal deze door het eimengsel. 

Verhit boter in een grote bakpan en bak de plakken ontbijtkoek mooi goudbruin en krokant aan beide kanten.

Wentelteefjes van ontbijtkoek - heerlijk met roomijs
Wentelteefjes van ontbijtkoek - heerlijk met roomijs

Serveer de wentelteefjes met een bolletje roomijs, vanille ijs of kaneelijs past hier erg goed bij. 

Maak af met frambozen, blauwe bessen en eventueel witte chocolade sterretjes en serveer direct. Geniet ervan!

Tips!

Kan ik dit toetje vooraf maken?

Je kunt het eimengsel alvast mengen, maar de wentelteefjes alvast bakken om deze vervolgens opnieuw te verwarmen zou ik niet aanraden.

Wat zijn wentelteefjes?

Wentelteefjes zijn zoet en worden gemaakt van oud brood, maar je kunt ze ook maken van bijvoorbeeld krentenbrood of ontbijtkoek. De plakken worden door een mengsel van losgeklopte eieren en melk gehaald, hier kunnen ook suiker en specerijen aan toegevoegd worden,  en vervolgens goudbruin gebakken in boter.

Wat vind je van dit recept?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
506.33 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
65.97 g
44.43 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
21.34 g
11.6 g
Eiwitten
10.8 g
Vezels
3.66 g
Natrium
281.19 mg
Mineralen
Ijzer
1.85 mg
Calcium
173.99 mg
Magnesium
32.01 mg
Kalium
32.01 mg
Fosfor
277.25 mg
Koper
0.18 mg
Zink
1.13 mg
Jodium
10.5 µg
Selenium
9.21 µg
Vitamines
Vitamine C
7 mg
Vitamine D
0.74 mg
Vitamine A
0.19 mg
Vitamine B1
0.12 mg
Vitamine B2
0.3 mg
Vitamine B6
0.14 mg
Vitamine B12
1.04 µg
Foliumzuur
34.18 µg
Vitamine E
0.41 mg
Vitamine K
0.08 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Wentelteefjes van ontbijtkoek"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.