Een makkelijk toetje voor de feestdagen: wentelteefjes van ontbijtkoek met roomijs en vers fruit. Te maken met weinig ingrediënten en staat binnen een handomdraai op tafel.
Voor dit simpele toetje is geen voorbereiding nodig en is binnen een kwartiertje klaar. Deze wentelteefjes van ontbijtkoek zijn het ideale toetje voor de feestdagen, een verrassend dessert en je zit weer binnen no-time met je gasten aan tafel.
De kruidige ontbijtkoek heeft weinig extra smaakmakers nodig, maar voor een extra kruidig toetje kies je voor kaneelijs. Voor een extra verrassend toetje maak je het ijs zelf, wat dacht je van rozemarijn ijs?
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-12-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 20-12-2024
Klop 2 eieren los samen met 200 ml melk. Je kunt hier eventueel een beetje suiker aan toevoegen, maar ik vond dit niet nodig doordat het ijs en ontbijtkoek ook al zoet zijn.
Snijd de ontbijtkoek in plakken en leg haal deze door het eimengsel.
Verhit boter in een grote bakpan en bak de plakken ontbijtkoek mooi goudbruin en krokant aan beide kanten.
Serveer de wentelteefjes met een bolletje roomijs, vanille ijs of kaneelijs past hier erg goed bij.
Maak af met frambozen, blauwe bessen en eventueel witte chocolade sterretjes en serveer direct. Geniet ervan!
Kan ik dit toetje vooraf maken?
Je kunt het eimengsel alvast mengen, maar de wentelteefjes alvast bakken om deze vervolgens opnieuw te verwarmen zou ik niet aanraden.
Wat zijn wentelteefjes?
Wentelteefjes zijn zoet en worden gemaakt van oud brood, maar je kunt ze ook maken van bijvoorbeeld krentenbrood of ontbijtkoek. De plakken worden door een mengsel van losgeklopte eieren en melk gehaald, hier kunnen ook suiker en specerijen aan toegevoegd worden, en vervolgens goudbruin gebakken in boter.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.