Bruschetta met ham en kwarteleitjes zijn een feestelijk en makkelijk hapje voor tijdens een feestje. Klaar binnen 20 minuten met weinig ingrediënten.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bruschetta-met-ham-en-kwarteleitjes
Snijd het stokbrood in stukken en besprenkel deze met olijfolie. Rooster deze dan kort in een bakpan of grill pan, tot deze mooi krokant zijn geworden.
Zorg er wel voor dat de binnenkant nog zacht is. Verdeel de plakken ham door de helft en was eventueel de peterselie en veldsla.
Besmeer de krokante stokbroodjes met een zeer dun laagje kruidenroomkaas. Leg hier een beetje sla op en een halve plak ham. Bak de kwarteleitjes enkele minuten.
Het beste kun je hiervoor een klein mesje gebruiken om de eitjes aan de bovenkant voorzichtig open te breken. Voor een mooi rond eitje kun je deze bakken in een poffertjespan, maar in een bakpan kan ook.
Verdeel de eitjes over de bruschetta en bestrooi met een beetje peper en zout. Garneer eventueel met peterselie, geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.