Bruschetta met ham en kwarteleitjes zijn een feestelijk en makkelijk hapje voor tijdens een feestje. Klaar binnen 20 minuten met weinig ingrediënten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-12-2019, dit recept is voor 8 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Snijd het stokbrood in stukken en besprenkel deze met olijfolie. Rooster deze dan kort in een bakpan of grill pan, tot deze mooi krokant zijn geworden.
Zorg er wel voor dat de binnenkant nog zacht is. Verdeel de plakken ham door de helft en was eventueel de peterselie en veldsla.
Besmeer de krokante stokbroodjes met een zeer dun laagje kruidenroomkaas. Leg hier een beetje sla op en een halve plak ham. Bak de kwarteleitjes enkele minuten.
Het beste kun je hiervoor een klein mesje gebruiken om de eitjes aan de bovenkant voorzichtig open te breken. Voor een mooi rond eitje kun je deze bakken in een poffertjespan, maar in een bakpan kan ook.
Verdeel de eitjes over de bruschetta en bestrooi met een beetje peper en zout. Garneer eventueel met peterselie, geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.