Klik hier om terug te gaan naar alle Kerst recepten en menugangen.
Kerstdesserts zijn een feestelijke afsluiter van het kerstdiner, hoe vullend het hoofdgerecht ook is, er is altijd ruimte over voor een toetje.
Ga bijvoorbeeld voor een heerlijke luchtige chocolademousse, pavlova, amaretto roomijs of een feestelijke Engelse trifle. Je kunt het jezelf ook extra makkelijk maken door een toetje in een glaasje te serveren.
Een makkelijk kerstdessert maak je bijvoorbeeld in een glaasje, geen gedoe met bordopmaak, vormpjes of het aansnijden van een taart. Je kunt een glaasje in een toetje volledig klaar zetten en vlak voor het serveren uit de koelkast halen. Zo heb je er geen, of nauwelijks, nog werk aan terwijl je gasten aan tafel zitten te wachten op het toetje.
Na het hoofdgerecht kun je eventueel nog een kaasplankje serveren, daarna sluit je het diner af met iets zoets. Een zoet nagerecht kun je op verschillende manieren bedenken, wil je liever iets met of zonder fruit en ga je dan voor chocolade of niet? Je kunt het ook combineren in een grand dessert, meestal worden hiervoor 3 verschillende kleine soorten toetjes gecombineerd, welke worden aangekleed met slagroom, fruit en eventueel een saus.
Een kaasplank serveer je na het hoofdgerecht en voor het kerst toetje, maar hoe maak je een kaasplankje?
Je kunt kiezen voor veel of weinig soorten kaas, maar ga altijd voor een oneven getal, want dit ziet er mooier uit. Ga dus voor 3, 5 of 7 soorten kaas, bij voorkeur één van elke kaassoort en neem kazen die oplopen van zacht naar sterke smaken. Een kaasplank is meestal als volgt opgebouwd:
Kleed de kaasplank aan met bijvoorbeeld een trosje druiven, verse vijgen, noten en appelstroop of kweepeergelei. Serveer de kaasplank met stokbrood, dunne plakjes notenbrood of mueslibrood.
Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Poire Belle-Hélène uitgekozen. Poire Belle-Hélène is een klassiek Frans dessert. Peren met warme chocoladesaus, slagroom en amandelschaafsel is een favoriet bij velen. Volledig recept bekijken
Plaats water en suiker in een grote pan en breng aan de kook. Pers het sap uit de citroen en voeg dit samen met de uitgeperste citroen toe aan het water.
Schil de peren en snijd een stukje van de onderkant zodat de peren rechtop kunnen blijven staan. Plaats de peren in het water en zet het vuur laag.
Plaats de deksel op de pan en kook de peren zachtjes gaar in ongeveer 20 minuten. Klop 150 ml slagroom en zoet deze bijvoorbeeld met een eetlepel poedersuiker.
Doe deze in een spuitzak met stervormig mondje om er mooie toefjes van te kunnen spuiten. Rooster het amandelschaafsel kort in een droge bakpan.
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.