Deze tulband cake met chocolade en sinaasappel is ontzettend luchtig door het gebruik van karnemelk. Een zebracake met 2 kleuren en smaken die perfect bij elkaar passen.
Het bakken van deze tulband cake met chocolade en sinaasappel is niet moeilijk. Je maakt binnen no-time een heerlijk beslag en de oven doet de rest.
Je proeft de karnemelk niet, hierdoor wordt de cake enkel extra smeuïg. Maar mocht je toch liever geen karnemelk willen gebruiken, kun je deze vervangen door (Griekse) yoghurt.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-02-2025, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 05-02-2025
Vet de tulband goed in met boter en een dun laagje bloem.
Maak een bain-marie door een kleine pan te vullen met een laagje water en plaats een passende kom bovenop. Breek de chocolade in stukken in de kom en verwarm het water, zo zal de chocolade smelten.
Roer de gesmolten chocolade tot deze volledig glad is en zet het vuur dan uit.
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
Klop de boter samen met de suiker tot dit luchtig is geworden.
Voeg één voor één de eieren toe, voeg pas de volgende toe zodra de vorige volledig is opgenomen.
Schenk karnemelk erbij en zeef dan langzaam de bloem samen met het bakpoeder erbij. Roer tot een glad beslag en schep de helft van het beslag in een andere kom.
Roer de gesmolten chocolade door de helft van het beslag en de rasp van 2 sinaasappels door de andere helft.
Vul de tulband vorm om en om met beide soorten beslag, om zo laagjes van beide kleuren te krijgen.
Bak de tulband cake gaar in de voorverwarmde oven, dit zal ongeveer 1 uur duren. Controleer met een prikker of de cake gaar is, zodra de prikker er schoon uit komt is de cake gaar.
Zet de ovendeur voorzichtig op een kier zodat de cake niet zal inzakken en laat de cake 10 minuten in de oven staan met de ovendeur op een kier.
Haal de cake uit de oven, zet deze op een rooster en laat deze ongeveer 10 tot 15 minuten afkoelen. Haal de cake dan uit de vorm, geniet ervan!
Hoe lang kan ik cake bewaren?
Je kunt cake beter niet in de koelkast bewaren. Buiten de koelkast kun je de cake tot wel 4 dagen bewaren, maar hoe verser hoe smeuïger de cake zal zijn. Een oudere cake wordt namelijk steeds droger.
Je kunt cake eventueel ook invriezen, pak deze dan goed in en bewaar deze tot wel 3 maanden in de vriezer.
Mijn tulband cake komt niet uit de vorm, wat nu?
Laat de cake nooit volledig afkoelen in de vorm, dan zal hij juist lastiger uit de vorm komen. Mocht je cake wel al volledig zijn afgekoeld en je krijgt hem niet uit de vorm, kun je deze even kort opnieuw verwarmen (5 minuten). De warme cake zal namelijk uitzetten en daardoor los komen van de vorm.
Je kunt eventueel ook een siliconen spatel gebruiken om de randjes voorzichtig los te maken.
Per 1 persoonsportie:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
16.67 | gram | roomboter | melk | 122.50 | 0.12 g | 0.12 g | 13.75 g | 9.00 g | 0.12 g | - | 0.83 mg | 0.02 mg | 2.17 mg | 0.33 mg | 2.50 mg | 3.33 mg | - | 0.01 mg | - | - | - | 0.20 mg | 0.17 mg | - | - | - | - | - | - | - | - |
16.67 | gram | suiker | 67.00 | 16.50 g | 16.50 g | - | - | - | - | - | 0.02 mg | - | 0.33 mg | 0.67 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
0.42 | eieren | ei | 36.00 | 0.28 g | 0.05 g | 2.50 g | 0.63 g | 3.13 g | - | 30.00 mg | 0.45 mg | 12.50 mg | 2.50 mg | 32.50 mg | 45.00 mg | 0.02 mg | 0.33 mg | 8.75 µg | 7.68 µg | - | 0.45 mg | 0.05 mg | 0.03 mg | 0.08 mg | 0.04 mg | 0.58 µg | 15.00 µg | 0.28 mg | 0.06 µg | - | |
15 | ml | karnemelk | melk | 4.80 | 0.67 g | 0.67 g | 0.06 g | 0.05 g | 0.38 g | - | 10.50 mg | - | 16.50 mg | 1.50 mg | 22.80 mg | 11.25 mg | - | 0.05 mg | - | - | 0.30 mg | - | - | 0.01 mg | 0.04 mg | - | 0.03 µg | 0.30 µg | - | - | - |
25 | gram | bloem | gluten | 91.00 | 17.45 g | 0.38 g | 0.38 g | 0.05 g | 2.85 g | 0.70 g | 0.50 mg | 0.25 mg | 5.00 mg | 5.00 mg | 45.00 mg | 25.00 mg | 0.08 mg | 0.28 mg | - | - | - | - | - | 0.03 mg | 0.03 mg | 0.07 mg | - | 8.75 µg | - | - | - |
0.08 | theelepel | bakpoeder | 0.52 | 0.13 g | - | - | - | - | - | 0.12 mg | - | - | - | 0.03 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
0.17 | sinaasappels | 14.67 | 3.17 g | 2.77 g | 0.07 g | - | 0.33 g | 0.70 g | 0.33 mg | 0.13 mg | 13.33 mg | 3.33 mg | 56.67 mg | 8.33 mg | 0.02 mg | 0.03 mg | - | - | 16.67 mg | - | - | 0.03 mg | 0.01 mg | 0.02 mg | - | 6.67 µg | - | - | - | ||
8.33 | gram | pure chocolade | soja | 42.75 | 4.08 g | 4.08 g | 2.75 g | 1.68 g | 0.44 g | 0.09 g | 1.67 mg | 0.27 mg | 5.42 mg | 8.33 mg | 33.33 mg | 24.17 mg | 0.01 mg | 0.17 mg | - | - | - | - | - | - | 0.01 mg | - | - | 0.58 µg | - | - | - |
379.24 | 42.40 g | 24.57 g | 19.50 g | 11.40 g | 7.24 g | 1.49 g | 43.95 mg | 1.13 mg | 54.92 mg | 21.33 mg | 193.50 mg | 117.08 mg | 0.13 mg | 0.86 mg | 8.75 µg | 7.68 µg | 16.97 mg | 0.65 mg | 0.22 mg | 0.09 mg | 0.17 mg | 0.13 mg | 0.61 µg | 31.30 µg | 0.28 mg | 0.06 µg | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!