Tulband cake met chocolade en sinaasappel
😍 0 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Tulband cake met chocolade en sinaasappel vegetarisch

Deze tulband cake met chocolade en sinaasappel is ontzettend luchtig door het gebruik van karnemelk. Een zebracake met 2 kleuren en smaken die perfect bij elkaar passen.

1 uur 25 minuten
12 personen

Het bakken van deze tulband cake met chocolade en sinaasappel is niet moeilijk. Je maakt binnen no-time een heerlijk beslag en de oven doet de rest.

Je proeft de karnemelk niet, hierdoor wordt de cake enkel extra smeuïg. Maar mocht je toch liever geen karnemelk willen gebruiken, kun je deze vervangen door (Griekse) yoghurt.

Tulband cake met chocolade en sinaasappel ingrediënten

Recept tulband cake met chocolade en sinaasappel

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept tulband cake met chocolade en sinaasappel allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-02-2025, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur 25 minuten.

Bijgewerkt op: 05-02-2025

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
1 uur 15 minuten
Totale tijd
1 uur 25 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Vet de tulband goed in met boter en een dun laagje bloem.

Maak een bain-marie door een kleine pan te vullen met een laagje water en plaats een passende kom bovenop. Breek de chocolade in stukken in de kom en verwarm het water, zo zal de chocolade smelten.

Roer de gesmolten chocolade tot deze volledig glad is en zet het vuur dan uit.

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

Tulband cake met chocolade en sinaasappel
Tulband cake met chocolade en sinaasappel

Tulband cake met chocolade en sinaasappel maken – 1 uur + 15 minuten (+ wachttijd)

Klop de boter samen met de suiker tot dit luchtig is geworden.

Voeg één voor één de eieren toe, voeg pas de volgende toe zodra de vorige volledig is opgenomen.

Schenk karnemelk erbij en zeef dan langzaam de bloem samen met het bakpoeder erbij. Roer tot een glad beslag en schep de helft van het beslag in een andere kom.

Roer de gesmolten chocolade door de helft van het beslag en de rasp van 2 sinaasappels door de andere helft.

Vul de tulband vorm om en om met beide soorten beslag, om zo laagjes van beide kleuren te krijgen.

Bak de tulband cake gaar in de voorverwarmde oven, dit zal ongeveer 1 uur duren. Controleer met een prikker of de cake gaar is, zodra de prikker er schoon uit komt is de cake gaar.

Zet de ovendeur voorzichtig op een kier zodat de cake niet zal inzakken en laat de cake 10 minuten in de oven staan met de ovendeur op een kier.

Haal de cake uit de oven, zet deze op een rooster en laat deze ongeveer 10 tot 15 minuten afkoelen. Haal de cake dan uit de vorm, geniet ervan!

Tips!

Hoe lang kan ik cake bewaren?

Je kunt cake beter niet in de koelkast bewaren. Buiten de koelkast kun je de cake tot wel 4 dagen bewaren, maar hoe verser hoe smeuïger de cake zal zijn. Een oudere cake wordt namelijk steeds droger.

Je kunt cake eventueel ook invriezen, pak deze dan goed in en bewaar deze tot wel 3 maanden in de vriezer.

Mijn tulband cake komt niet uit de vorm, wat nu?

Laat de cake nooit volledig afkoelen in de vorm, dan zal hij juist lastiger uit de vorm komen. Mocht je cake wel al volledig zijn afgekoeld en je krijgt hem niet uit de vorm, kun je deze even kort opnieuw verwarmen (5 minuten). De warme cake zal namelijk uitzetten en daardoor los komen van de vorm. 

Je kunt eventueel ook een siliconen spatel gebruiken om de randjes voorzichtig los te maken.

Wat vind je hiervan?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
379.24 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
42.40 g
24.57 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
19.50 g
11.40 g
Eiwitten
7.24 g
Vezels
1.49 g
Natrium
43.95 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
16.67 gram roomboter melk 122.50 0.12 g 0.12 g 13.75 g 9.00 g 0.12 g - 0.83 mg 0.02 mg 2.17 mg 0.33 mg 2.50 mg 3.33 mg - 0.01 mg - - - 0.20 mg 0.17 mg - - - - - - - -
16.67 gram suiker 67.00 16.50 g 16.50 g - - - - - 0.02 mg - 0.33 mg 0.67 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
0.42 eieren ei 36.00 0.28 g 0.05 g 2.50 g 0.63 g 3.13 g - 30.00 mg 0.45 mg 12.50 mg 2.50 mg 32.50 mg 45.00 mg 0.02 mg 0.33 mg 8.75 µg 7.68 µg - 0.45 mg 0.05 mg 0.03 mg 0.08 mg 0.04 mg 0.58 µg 15.00 µg 0.28 mg 0.06 µg -
15 ml karnemelk melk 4.80 0.67 g 0.67 g 0.06 g 0.05 g 0.38 g - 10.50 mg - 16.50 mg 1.50 mg 22.80 mg 11.25 mg - 0.05 mg - - 0.30 mg - - 0.01 mg 0.04 mg - 0.03 µg 0.30 µg - - -
25 gram bloem gluten 91.00 17.45 g 0.38 g 0.38 g 0.05 g 2.85 g 0.70 g 0.50 mg 0.25 mg 5.00 mg 5.00 mg 45.00 mg 25.00 mg 0.08 mg 0.28 mg - - - - - 0.03 mg 0.03 mg 0.07 mg - 8.75 µg - - -
0.08 theelepel bakpoeder 0.52 0.13 g - - - - - 0.12 mg - - - 0.03 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
0.17 sinaasappels 14.67 3.17 g 2.77 g 0.07 g - 0.33 g 0.70 g 0.33 mg 0.13 mg 13.33 mg 3.33 mg 56.67 mg 8.33 mg 0.02 mg 0.03 mg - - 16.67 mg - - 0.03 mg 0.01 mg 0.02 mg - 6.67 µg - - -
8.33 gram pure chocolade soja 42.75 4.08 g 4.08 g 2.75 g 1.68 g 0.44 g 0.09 g 1.67 mg 0.27 mg 5.42 mg 8.33 mg 33.33 mg 24.17 mg 0.01 mg 0.17 mg - - - - - - 0.01 mg - - 0.58 µg - - -
    379.24 42.40 g 24.57 g 19.50 g 11.40 g 7.24 g 1.49 g 43.95 mg 1.13 mg 54.92 mg 21.33 mg 193.50 mg 117.08 mg 0.13 mg 0.86 mg 8.75 µg 7.68 µg 16.97 mg 0.65 mg 0.22 mg 0.09 mg 0.17 mg 0.13 mg 0.61 µg 31.30 µg 0.28 mg 0.06 µg -
0 reacties op "Tulband cake met chocolade en sinaasappel"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.