Kerst 2024 tussengerechten

Kerst 2024 tussengerechten

Klik hier om terug te gaan naar alle Kerst recepten en menugangen.

Een uitgebreid kerstdiner bestaat meestal uit drie gangen, voeg je hier nog een extra gang aan toe dan is dit meestal het tussengerecht.

Een tussengerecht is een klein gerecht welke tussen het voor- en hoofdgerecht wordt geserveerd. Meestal is dit een kleine hoeveelheid soep of een klein warm gerecht, denk hierbij aan een klein stukje vis, vlees of een warm vegetarisch gerecht.

Kies een lichte en niet te vullende soep en serveer deze in een klein kommetje, glaasje of bijvoorbeeld in een koffiekopje. Kleed de soep extra leuk aan met een feestelijke garnering, maar serveer er bij voorkeur geen brood bij omdat dit te vullend zal zijn.

Wat is een tussengerecht?

Een tussengerecht is het gerecht welke na het voorgerecht en voor het hoofdgerecht wordt geserveerd. Doorgaans is dit een licht en klein gerecht, bij voorkeur een warm gerecht zoals soep. Daarnaast kun je in principe ook elk soort hoofdgerecht in een extra kleine variant maken en dit als tussengerecht serveren. Denk hierbij aan een stukje vlees of vis met een beetje groente of pasta.

Met een tussengerecht maak je de overgang van het voorgerecht naar het hoofdgerecht soepeler. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een drankje als tussengerecht te serveren zoals spoom of scroppino, deze hebben juist als doel om de smaakpupillen te neutraliseren en de eetlust op te wekken. Een spoom is minder sterk dan een scroppino, omdat spoom geen wodka bevat.

Hoe groot is een tussengerecht?

Voor een tussengerecht serveer je doorgaans ongeveer 50 tot 75 gram vlees of vis. Een tussengerecht is een klein gerecht met als doel je voor te bereiden om wat komen gaat: het hoofdgerecht.

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Pompoen-kastanjesoep uitgekozen. Deze pompoen-kastanjesoep is een heerlijke herfstsoep, met een extra zachte smaak door de toevoeging van de kastanjes. Klaar binnen 40 minuten. Volledig recept bekijken

Pompoen-kastanjesoep
😍 13Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pompoen-kastanjesoep

40 minuten
6 personen

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Zorg er als eerste voor dat de kastanjes klaar zijn om te gebruiken, hiervoor kun je ze zelf in de oven poffen en dan pellen of ze al gepeld kopen.

Schil de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd deze grof. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze ook grof. 

Verhit een scheutje olijfolie in een middelgrote pan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg de stukken pompoen toe en bak deze ook nog enkele minuten.

Schenk de kippenbouillon erbij, plaats de deksel op de pan en breng aan de kook. Zet het vuur lager zodra de soep kookt.

Voeg na ongeveer 10 minuten de kastanjes toe, maar houdt een handjevol apart voor de garnering. Kook de soep nog ongeveer een kwartier, de exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de pompoen stukken.

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.