Deze geitenkaasballetjes met pistache zijn makkelijk en snel te maken, met maar enkele ingrediënten. Een heerlijk hapje tijdens een feestje of zelfs tijdens de feestdagen.
Je kunt voor het maken van deze geitenkaasballetjes met pistache zowel gezouten als ongezouten pistache gebruiken. Gezouten pistache combineren goed bij de zachte geitenkaas en honing, maar let erop dat ze al snel te zout zijn.
De geitenkaasballetjes zijn vrij vullend, daarom kun je ze het beste niet te groot maken en niet teveel per persoon serveren.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-07-2025, dit recept is voor 8 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 16-08-2025
Haal de geitenkaas ongeveer 20 minuten vooraf uit de koelkast zodat deze zacht genoeg is om te kunnen mengen.
Pel de pistache indien nodig eerst en hak deze vervolgens grof. Plaats de gehakte pistache op een middelgroot bord.
Haal de rozemarijn naalden van de takjes en snijd de naalden fijn. Roer de rozemarijn samen met 1 eetlepel honing door de geitenkaas en roer dit glad.

Gebruik je handen om balletjes te draaien van de geitenkaas en zorg ervoor dat de balletjes niet te groot zullen zijn.
Rol de balletjes direct door de gehakte pistache nootjes en leg ze op een bordje.
Herhaal voor de resterende geitenkaas, je kunt hier ongeveer 18 balletjes van maken.
Wanneer je de geitenkaasballetjes in de koelkast zet, kun je deze het beste eerst een kwartier voor het serveren op kamertemperatuur laten komen.
Geniet van dit super lekkere hapje!
Kan ik de rozemarijn vervangen?
Je kunt de verse rozemarijn eventueel weglaten, of vervang deze door verse tijm.
Hoe lang kan ik geitenkaasballetjes bewaren?
Je kunt geitenkaasballetjes tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren, houd er dan wel rekening mee dat de pistachenootjes zacht zullen worden.
Per 1 persoonsportie / stuk:
| Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 25 | gram | zachte geitenkaas | melk | 51.25 | 0.28 g | 0.28 g | 4.33 g | 2.78 g | 3.00 g | - | 90.00 mg | 0.10 mg | 32.50 mg | 3.25 mg | 33.75 mg | 52.50 mg | - | 0.15 mg | - | - | - | 0.10 mg | 0.06 mg | 0.01 mg | 0.09 mg | 0.08 mg | 0.06 µg | 3.50 µg | - | - | - |
| 0.25 | takje | verse rozemarijn | 1.43 | 0.17 g | - | 0.06 g | - | 0.02 g | 0.08 g | 0.19 mg | 0.11 mg | 4.88 mg | - | 3.75 mg | - | - | - | - | - | 0.22 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 0.13 | eetlepel | honing | 9.63 | 2.36 g | 2.35 g | - | - | 0.01 g | - | 0.22 mg | 0.04 mg | 0.16 mg | 0.06 mg | 1.56 mg | 0.63 mg | - | 0.02 mg | - | - | 0.10 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 8.75 | gram | pistache nootjes | noten | 52.59 | 0.89 g | 0.56 g | 4.51 g | 0.48 g | 1.71 g | 0.82 g | 0.44 mg | 0.61 mg | 11.90 mg | 13.83 mg | 87.50 mg | 43.75 mg | 0.11 mg | 0.09 mg | - | - | 0.61 mg | - | - | 0.06 mg | 0.02 mg | 0.02 mg | - | 5.25 µg | - | - | - |
| 114.89 | 3.70 g | 3.18 g | 8.89 g | 3.26 g | 4.74 g | 0.90 g | 90.84 mg | 0.87 mg | 49.43 mg | 17.14 mg | 126.56 mg | 96.88 mg | 0.11 mg | 0.26 mg | - | - | 0.94 mg | 0.10 mg | 0.06 mg | 0.07 mg | 0.10 mg | 0.09 mg | 0.06 µg | 8.75 µg | - | - | - | ||||
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.