Deze gebakken zalm met citroensaus is makkelijk om te maken en het lekkerste met pasta. Een heerlijke frisse citroen roomsaus die binnen no-time klaar is.
Zalm met citroensaus is een fantastische combinatie die het hele jaar door kan. In de zomer is het een heerlijke frisse maaltijd, terwijl het tijdens de feestdagen een lichtere tegenhanger van alle vleesgerechten kan zijn.
Serveer de gebakken zalm simpelweg met pasta met citroensaus en bijvoorbeeld broccoli, of met een frisse komkommersalade tijdens de zomer. Te maken met weinig ingrediënten en toch een smaakexplosie op je bord.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-12-2024, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 21-12-2024
Haal de zalm alvast uit de koelkast.
Pel de sjalotten en snijd deze fijn. Snijd de bieslook fijn en zet opzij.
Rasp beide citroenen en pers het sap uit 1 citroen, dit is ongeveer 50 ml citroensap.
Mocht je pasta erbij willen serveren: breng een grote pan met water en zout aan de kook en kook de pasta al dente.
Voeg een beetje olijfolie toe aan een middelgrote bakpan en leg de zalm op de huidkant in de koude pan.
Zet het vuur nu middelhoog, door te beginnen in een koude pan zal de zalm rustig garen waardoor deze perfect zal garen zonder droog te worden.
Zodra de huid van de zalm mooi goudbruin is geworden draai je de zalm pas om. Beweeg de zalm ondertussen niet, want dan zal de huid aan de pan gaan plakken.
Bak de zalm nog ongeveer 3 minuten aan de andere kant en haal de zalm dan uit de pan.
Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in de pan en fruit hierin de sjalot tot deze glazig is geworden.
Voeg het citroensap samen met de rasp toe en laat het op middelhoog vuur tot de helft inkoken.
Snijd de koude boter in blokjes en voeg deze langzaam toe terwijl je roert met een houten lepel. Voeg 2 eetlepels room toe samen met de helft van de bieslook.
Breng de saus en de zalmfilets op smaak met peper en zout en leg de zalm in de citroensaus om deze op te warmen en verder te garen. Zorg ervoor dat de zalm niet te gaar zal worden, zodat er geen eiwitten uit zullen komen want dan is de zalm te droog.
Serveer de gebakken zalm met citroensaus met pasta en maak af met de rest van de bieslook. Lekker met bijvoorbeeld broccoli of een simpele salade, eet smakelijk!
Kan ik zalm met citroensaus vooraf maken?
Je kunt de zalm met citroensaus vooraf maken, maar voor het beste resultaat kun je de saus het beste niet te vaak opnieuw opwarmen. De saus gaat dan namelijk snel schiften en gaat er minder mooi uitzien. Dit gerecht is snel klaar, maar je kunt de zalm wel eventueel alvast bakken en deze later verder garen in de saus of bijvoorbeeld in de oven. Zorg er dan voor dat de zalm nog niet volledig gaar is als je deze gaat voorbereiden, anders zal deze te droog worden bij het opnieuw verwarmen.
Welke pasta met citroensaus?
Je kunt voor het maken van pasta met citroensaus allerlei soorten pasta gebruiken. Een dikkere soort is het lekkerste, zoals linguini, fettuccini of tagliatelle.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.