Een nog simpelere versie van de klassieke Engelse Eton mess. Extra lekker met verkruimelde zoete meringues, slagroom en zure besjes in deze eton mess met rode bessen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 23-12-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Klop de slagroom samen met 2 eetlepels suiker tot deze stijf is, maar zorg ervoor dat deze niet te stijf is.
Was de rode besjes en verwijder de takjes.
Verkruimel de meringues en maak laagjes van de slagroom, meringues en rode besjes.
Serveer direct anders zullen de meringues zacht worden, geniet ervan!
Kan ik eton mess vooraf maken?
Je kunt de slagroom alvast opkloppen, maar het is lekkerder om de eton mess pas samen te stellen vlak voor het serveren.
Kan ik ook ander fruit gebruiken?
Een klassieke Eton mess wordt gemaakt met aardbeien, maar je kan allerlei ander fruit gebruiken zoals bramen, frambozen, blauwe bessen of zelfs mango.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.