Deze brownie cakepops zijn heerlijk smeuïg met een volle chocoladesmaak en stukjes walnoot. Deze chocolade lollies zijn een leuke manier om te trakteren.
Je kunt cakepops gemakkelijk maken met kant-en-klare cakemix, maar deze brownie cakepops zijn niet moeilijk om te maken met weinig ingrediënten. Je kunt zelf kiezen of je de brownies in witte chocolade dipt, of dat je liever puur of melk chocolade gebruikt.
Voor de feestdagen koos ik voor suikerdecoratie met sterren, maar je kunt er ook een Valentijns thema aan geven of wat je maar wilt. Een heerlijke smeuïge brownie met stukjes knapperige walnoot die ideaal is als een makkelijke en heerlijke chocolade lolly traktatie.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-12-2024, dit recept is voor 18 personen en duurt 1 uur 5 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 20-12-2024
Maak een bain-marie door een laag water in een pan te verwarmen. Plaats hier een kom op waar je de chocolade en boter in doet. Door de stoom van het water zullen deze langzaam smelten zonder te verbranden.
Voeg de suiker toe en vervolgens 1 voor 1 de eieren. Meng telkens opnieuw glad en voeg dan 15 gram bloem toe.
Hak de walnoten vrij fijn en roer deze erdoor. Laat het beslag afkoelen en verwarm de oven op 180 graden Celsius.
Het is niet nodig om de vorm in te vetten. Vul de onderste helft van de vorm met het beslag, dit kun je het makkelijkste met een spuitzak doen, en sluit deze af met de bovenste helft van de vorm.
Bak de brownies gaar in ongeveer 20 minuten en laat de brownies een beetje afkoelen.
Zet de vorm een half uurtje in de koelkast, zo krijg je ze makkelijker uit de vorm.
Maak opnieuw een bain-marie om de witte chocolade te smelten.
Dip de lollystokjes in de witte chocolade en prik deze in de brownie bolletjes. Laat dit kort uitharden, zo blijft het lollystokje goed zitten.
Dip de bolletjes in de witte chocolade en laat overtollige chocolade eraf lopen op een afkoelrek.
Zorg ervoor dat de chocolade nog niet volledig is uitgehard en dip de cakepops in suikerdecoratie.
Zet de cakepops kort in de koelkast om de chocolade volledig te laten uitharden.
Er bestaan serveer houders waar je de lollies na het uitharden in kunt prikken, maar je kunt ook een halve citrus inpakken met aluminiumfolie en ze daar in prikken. Geniet ervan!
Hoe krijg ik cakepops uit de vorm?
Je krijgt cakepops het beste uit de vorm wanneer deze eerst 20 tot 30 minuten in de koelkast hebben gestaan.
Kan ik zonder vorm cakepops maken?
Cakepops zijn lollies van cake of brownies, deze zijn doorgaans rond door de siliconen vorm die je gebruikt. Je kunt eventueel ook een brownie of cake bakken en hier vierkantjes van snijden en deze op een lolly stokje serveren.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.