Bloemkoolsteak met champignons

(7)

Een gekruide bloemkoolsteak met champignons is een heerlijke manier om extra groenten te eten. Weer eens iets anders, zó lekker en klaar binnen een half uur!

30 minuten 2 personen Hoofdgerechten 220 calorieën p.p.
Bloemkoolsteak met champignons

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 grote bloemkool
  • 4 eetlepels olijfolie + extra
  • 1 theelepel kerrie
  • halve theelepel gemalen komijnzaad
  • anderhalve theelepel knoflookpoeder
  • snuf chilipoeder
  • peper en zout naar smaak
  • 150 gram champignons
  • 2 knoflooktenen
  • 125 ml naturel yoghurt
  • kleine handvol verse peterselie
Bloemkoolsteak met champignons ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • champignonborstel of keukenpapier
  • oven
  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • grillpan
  • vleestang
  • grote bakpan

Bereiden


30 minuten 2 personen Hoofdgerechten 220 calorieën p.p.

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bloemkoolsteak-met-champignons


Voorbereiding – 10 minuten

Verwijder het blad van de bloemkool en snijd 2 dikke plakken van het midden, zorg ervoor dat deze zoveel mogelijk heel blijven.

Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd deze in kwarten. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Bloemkoolsteak met champignons
Bloemkoolsteak met champignons

Bloemkoolsteak afmaken – 20 minuten

Verhit een grillpan op hoog vuur. Meng 4 eetlepels olijfolie samen met 1 theelepel kerrie, halve theelepel komijn, halve theelepel knoflookpoeder, een snuf chilipoeder, peper en zout. 

Gebruik een siliconen kwast om de bloemkoolsteaks aan beide kanten in te smeren met het kruidenmengsel. 

Grill de bloemkoolsteaks enkele minuten aan beide kanten tot het grill patroon zichtbaar is. Verplaats de bloemkool dan naar de bakplaat met bakpapier en bak deze gaar in de oven in ongeveer 15 minuten.

Verhit ondertussen een grote bakpan op hoog vuur en voeg een scheut olijfolie toe. Bak de champignons mooi goudbruin en voeg na enkele minuten de fijngesneden knoflook toe. Breng de champignons op smaak met peper en zout. 

Serveer de bloemkoolsteak eventueel met een simpele yoghurtsaus. Meng hiervoor bijvoorbeeld yoghurt samen met peper, zout, 1 theelepel knoflookpoeder en verse peterselie. Eet smakelijk!

Bloemkoolsteak met champignons: veelgestelde vragen

Wat is een bloemkoolsteak?

Een bloemkoolsteak is een dikke plak bloemkool, deze wordt vervolgens op smaak gebracht en gegaard in de oven, grillpan of barbecue.

Kan de bloemkoolsteak ook op de bbq?

Je kunt deze bloemkoolsteak ook op de barbecue bereiden. Je kunt de bloemkoolsteak ook volledig in de oven roosteren, maar de smaak van de grill of barbecue maakt deze bloemkoolsteak wel extra lekker.

Wat vind jij van dit recept?
7 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Jachtschotel
Volgend recept →
Surinaamse nasi

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.