Een gekruide bloemkoolsteak met champignons is een heerlijke manier om extra groenten te eten. Weer eens iets anders, zó lekker en klaar binnen een half uur!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-02-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwijder het blad van de bloemkool en snijd 2 dikke plakken van het midden, zorg ervoor dat deze zoveel mogelijk heel blijven.
Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd deze in kwarten. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verhit een grillpan op hoog vuur. Meng 4 eetlepels olijfolie samen met 1 theelepel kerrie, halve theelepel komijn, halve theelepel knoflookpoeder, een snuf chilipoeder, peper en zout.
Gebruik een siliconen kwast om de bloemkoolsteaks aan beide kanten in te smeren met het kruidenmengsel.
Grill de bloemkoolsteaks enkele minuten aan beide kanten tot het grill patroon zichtbaar is. Verplaats de bloemkool dan naar de bakplaat met bakpapier en bak deze gaar in de oven in ongeveer 15 minuten.
Verhit ondertussen een grote bakpan op hoog vuur en voeg een scheut olijfolie toe. Bak de champignons mooi goudbruin en voeg na enkele minuten de fijngesneden knoflook toe. Breng de champignons op smaak met peper en zout.
Serveer de bloemkoolsteak eventueel met een simpele yoghurtsaus. Meng hiervoor bijvoorbeeld yoghurt samen met peper, zout, 1 theelepel knoflookpoeder en verse peterselie. Eet smakelijk!
Wat is een bloemkoolsteak?
Een bloemkoolsteak is een dikke plak bloemkool, deze wordt vervolgens op smaak gebracht en gegaard in de oven, grillpan of barbecue.
Kan de bloemkoolsteak ook op de bbq?
Je kunt deze bloemkoolsteak ook op de barbecue bereiden. Je kunt de bloemkoolsteak ook volledig in de oven roosteren, maar de smaak van de grill of barbecue maakt deze bloemkoolsteak wel extra lekker.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.