Bloemkoolsoep met blauwe kaas
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Bloemkoolsoep met blauwe kaas vegetarisch

Een romige bloemkoolsoep met blauwe kaas die fluweelzacht is en vol van smaak. Extra lekker met krokante stukjes walnoot, welke perfect passen bij bloemkool en blauwschimmelkaas.

45 minuten
6 personen

Een romige bloemkoolsoep die je makkelijk als kerst voorgerecht of tussengerecht kunt serveren. Maak er een kerstsoep van door simpele croutons in kerstsferen zelf te maken.

Door het gebruik van walnoten in combinatie met blauwschimmelkaas en bloemkool maakt deze bloemkoolsoep een heuse herfst soep. Heerlijk vol van smaak door de Roquefort, maar je kunt ook een minder sterke blauwe kaas gebruiken zoals gorgonzola.

Bloemkoolsoep met blauwe kaas ingrediënten

Recept bloemkoolsoep met blauwe kaas

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-12-2024, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 13-12-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
35 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Dit hoeft niet heel erg netjes aangezien de soep gepureerd zal worden.

Verdeel de bloemkool in roosjes en gebruik ook de stronk.

Hak de walnoten vrij grof en hak de peterselie fijn.

Bloemkoolsoep met blauwe kaas
Bloemkoolsoep met blauwe kaas

Bloemkoolsoep met blauwe kaas maken – 35 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflooktenen tot de ui glazig is geworden.

Voeg de bloemkool toe en bak dit nog ongeveer 5 minuten langer. 

Schenk een liter groentebouillon erbij en breng aan de kook. Zodra de soep kookt zet je het vuur lager en schenk er 100 ml melk bij. Laat de bloemkool volledig zacht worden in ongeveer 20 minuten. De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de bloemkoolroosjes.

Maak ondertussen de croutons door uitstekers te gebruiken voor bijvoorbeeld sterren en mini kerstboompjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de croutons mooi goudbruin aan beide kanten.

Je kunt de soep pureren met een staafmixer of een blender, in een blender zal de soep gladder worden.

Voeg 150 gram roquefort of andere blauwschimmelkaas toe samen met 30 gram roomboter en roer tot de kaas is opgelost. Breng de bloemkoolsoep op smaak met peper en zout.

Serveer de romige soep met walnoten, croutons, verse peterselie en een scheut walnotenolie. Eet smakelijk!

Tips!

Welke blauwschimmelkaas voor soep?

Je kunt elke soort blauwschimmelkaas gebruiken voor het maken van soep afhankelijk van je smaak. Roquefort is bijvoorbeeld sterker van smaak dan gorgonzola, die veel romiger en zachter is.

Hoe lang kun je bloemkoolsoep bewaren?

Je kunt bloemkoolsoep met blauwe kaas tot 3 dagen in de koelkast bewaren of tot 3 maanden in de vriezer.

Wat vind je van dit recept?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
315.43 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
22.94 g
6.49 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
18.69 g
9.46 g
Eiwitten
12.78 g
Vezels
4.96 g
Natrium
1225.72 mg
Mineralen
Ijzer
1.69 mg
Calcium
245.62 mg
Magnesium
43.87 mg
Kalium
43.87 mg
Fosfor
201.96 mg
Koper
0.15 mg
Zink
1.09 mg
Jodium
0.38 µg
Selenium
0.01 µg
Vitamines
Vitamine C
109.86 mg
Vitamine D
0.28 mg
Vitamine A
0.06 mg
Vitamine B1
0.18 mg
Vitamine B2
0.24 mg
Vitamine B6
0.37 mg
Vitamine B12
0.57 µg
Foliumzuur
83.38 µg
Vitamine E
0.05 mg
Vitamine K
1.91 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Bloemkoolsoep met blauwe kaas"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.