Een romige bloemkoolsoep met blauwe kaas die fluweelzacht is en vol van smaak. Extra lekker met krokante stukjes walnoot, welke perfect passen bij bloemkool en blauwschimmelkaas.
Een romige bloemkoolsoep die je makkelijk als kerst voorgerecht of tussengerecht kunt serveren. Maak er een kerstsoep van door simpele croutons in kerstsferen zelf te maken.
Door het gebruik van walnoten in combinatie met blauwschimmelkaas en bloemkool maakt deze bloemkoolsoep een heuse herfst soep. Heerlijk vol van smaak door de Roquefort, maar je kunt ook een minder sterke blauwe kaas gebruiken zoals gorgonzola.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 12-12-2024, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 13-12-2024
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Dit hoeft niet heel erg netjes aangezien de soep gepureerd zal worden.
Verdeel de bloemkool in roosjes en gebruik ook de stronk.
Hak de walnoten vrij grof en hak de peterselie fijn.
Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflooktenen tot de ui glazig is geworden.
Voeg de bloemkool toe en bak dit nog ongeveer 5 minuten langer.
Schenk een liter groentebouillon erbij en breng aan de kook. Zodra de soep kookt zet je het vuur lager en schenk er 100 ml melk bij. Laat de bloemkool volledig zacht worden in ongeveer 20 minuten. De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de bloemkoolroosjes.
Maak ondertussen de croutons door uitstekers te gebruiken voor bijvoorbeeld sterren en mini kerstboompjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de croutons mooi goudbruin aan beide kanten.
Je kunt de soep pureren met een staafmixer of een blender, in een blender zal de soep gladder worden.
Voeg 150 gram roquefort of andere blauwschimmelkaas toe samen met 30 gram roomboter en roer tot de kaas is opgelost. Breng de bloemkoolsoep op smaak met peper en zout.
Serveer de romige soep met walnoten, croutons, verse peterselie en een scheut walnotenolie. Eet smakelijk!
Welke blauwschimmelkaas voor soep?
Je kunt elke soort blauwschimmelkaas gebruiken voor het maken van soep afhankelijk van je smaak. Roquefort is bijvoorbeeld sterker van smaak dan gorgonzola, die veel romiger en zachter is.
Hoe lang kun je bloemkoolsoep bewaren?
Je kunt bloemkoolsoep met blauwe kaas tot 3 dagen in de koelkast bewaren of tot 3 maanden in de vriezer.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.