Blini's met gerookte zalm
😍 25Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Blini's met gerookte zalm

Deze blini's met gerookte zalm zijn makkelijk te maken. Een feestelijk hapje tijdens de feestdagen of een feestje. Extra lekker met zelfgemaakte luchtige blini's.

Blini's met gerookte zalm ingrediënten
Recept blini's met gerookte zalm

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-12-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voor klassieke blini's wordt boekweitmeel gebruikt, maar 'gewone bloem' kan ook. 

Voorbereiding – 15 minuten + wachttijd

Verwarm de melk tot deze lauwwarm is en los er dan het halve zakje droge gist in op. Laat het mengsel enkele minuten staan, je zult merken dat het gaat schuimen. 

Scheidt het ei en klop het eigeel enkele minuten met een garde. Schenk er dan het gist mengsel bij en roer tot het glad is. 

Meng de bloem met een snufje zout en voeg dit geleidelijk toe terwijl je goed mengt. Het beslag is nu klaar om te laten rijzen, dit zal ongeveer een uur duren. 

Snijd de bieslook grof en roer dit samen met een eetlepel citroensap door de crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout. 

Gebruik een dunschiller om kleine dunne komkommerplakjes te maken.

Blini's met gerookte zalm
Blini's met gerookte zalm

Blini's met gerookte zalm afmaken – 15 minuten

Klop het eiwit tot deze stijve pieken heeft en schep dit dan door het gerezen beslag zodat het luchtig zal worden. 

Verhit boter in een bakpan en maak hele kleine pannenkoekjes. Bak deze enkele minuten aan beide kanten, tot deze mooi goudbruin zijn. 

Verdeel een beetje crème fraîche over de blini's, dan plakjes komkommer en gerookte zalm. Maak eventueel af met verse bieslook en anijszaad. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

25 waarderingen
😍
25
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
192.43 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
23.54 g
2.14 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
7.46 g
3.82 g
Eiwitten
6.37 g
Vezels
1.21 g
Natrium
323.87 mg
Mineralen
Ijzer
0.59 mg
Calcium
66.13 mg
Magnesium
14.12 mg
Kalium
14.12 mg
Fosfor
91.97 mg
Koper
0.12 mg
Zink
0.66 mg
Jodium
3.84 µg
Selenium
3.08 µg
Vitamines
Vitamine C
4.56 mg
Vitamine D
0.33 mg
Vitamine A
0.07 mg
Vitamine B1
0.06 mg
Vitamine B2
0.13 mg
Vitamine B6
0.12 mg
Vitamine B12
0.39 µg
Foliumzuur
18.52 µg
Vitamine E
0.16 mg
Vitamine K
1.93 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Blini's met gerookte zalm"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.