Ohmydish.nl


Blini's met gerookte zalm

Deze blini's met gerookte zalm zijn makkelijk te maken. Een feestelijk hapje tijdens de feestdagen of een feestje. Extra lekker met zelfgemaakte luchtige blini's.

30 minuten 6 personen Hapjes en snacks
Blini's met gerookte zalm

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 200 ml lauwwarme melk
  • 1/2 zakje gist
  • 175 gram bloem
  • 1 ei
  • snuf zout
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper en zout naar smaak
  • kleine handvol verse bieslook
  • ¼e komkommer
  • optioneel: anijszaad
Blini's met gerookte zalm ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote kom
  • garde
  • pannetje of gebruik een magnetron om de melk te verwarmen
  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan of eventueel poffertjes pan
  • dunschiller
  • klein kommetje

Bereiden


30 minuten 6 personen Hapjes en snacks

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/blinis-met-gerookte-zalm


Voor klassieke blini's wordt boekweitmeel gebruikt, maar 'gewone bloem' kan ook. 

Voorbereiding – 15 minuten + wachttijd

Verwarm de melk tot deze lauwwarm is en los er dan het halve zakje droge gist in op. Laat het mengsel enkele minuten staan, je zult merken dat het gaat schuimen. 

Scheidt het ei en klop het eigeel enkele minuten met een garde. Schenk er dan het gist mengsel bij en roer tot het glad is. 

Meng de bloem met een snufje zout en voeg dit geleidelijk toe terwijl je goed mengt. Het beslag is nu klaar om te laten rijzen, dit zal ongeveer een uur duren. 

Snijd de bieslook grof en roer dit samen met een eetlepel citroensap door de crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout. 

Gebruik een dunschiller om kleine dunne komkommerplakjes te maken.

Blini's met gerookte zalm
Blini's met gerookte zalm

Blini's met gerookte zalm afmaken – 15 minuten

Klop het eiwit tot deze stijve pieken heeft en schep dit dan door het gerezen beslag zodat het luchtig zal worden. 

Verhit boter in een bakpan en maak hele kleine pannenkoekjes. Bak deze enkele minuten aan beide kanten, tot deze mooi goudbruin zijn. 

Verdeel een beetje crème fraîche over de blini's, dan plakjes komkommer en gerookte zalm. Maak eventueel af met verse bieslook en anijszaad. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
5 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Blini's met eend

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!